2018-08-06 18:44:28 | Kategori: artikel

Godt ølsalg til sensommerfest giver penge i kassen til sporten i Durup

Durup er snart klar til den 44. udgave af Sensommerfest i Durup, og det er igen Bokseklubben Nordsalling og Durup Idrætsforening, der holder festen til gavn for begge foreninger.
Festen begynder med en friluftsgudstjeneste, som egentlig plejer at blive holdt i teltet. Det bliver præst Margrethe Mønster Berg, som holder gudstjenesten, og forhåbentlig sikrer at de højere magter er med sensommerfesten.
I det mindste så festen ikke bliver en så regnfuld fornøjelse som de sidste par år, hvor overskuddet til de to foreningsarrangører blev ret lille, fordi der ikke blev skyllet så mange øl ned.
- Vi håber på tre dage med 25 dage grader og rigtigt øl-vejr. Det skal vi gerne sælge rigtigt meget af, for det er det, vi tjener penge til foreningerne på. Det skulle gerne gå lidt bedre med vejret i år, og det ser det da også ud til. Jo flere mennesker der kommer, jo større et overskud bliver der skabt til begge foreninger. De bruger det til redskaber, og hvad de nu mangler. Der er ikke noget, der er øremærket, og sidste år lavede vi ikke rigtig noget overskud med tre dages regnvejr, siger Søren Skyldahl, der sidder i festkomiteen for festen.
Efter gudstjenesten om torsdagen kommer der formentlig gang i ølsalget, når der bagefter er fællesspisning og så fest i teltet frem til klokken to.
Allerede fredag formiddag går byfesten igang igen, men nok ikke for de samme, som festede til ud på natten. Det er de mindste børn i byen, fra skolen, børnehaven og dagplejerne, der får lov til at få festpladsen for sig selv i nogle timer.
Om eftermiddagen tager de voksne over igen, når kroen og spillebulen åbner klokken tre. Så kan man hygge sig nogle timer inden firma firma/venskabsdysten begynder.
Tre i sækken
- Der skal nok komme mange tilmeldinger. Det handler om at få folk til at lave sjove øvelser, som vi allesammen kan grine af, men jeg kan naturligvis ikke afsløre hvilke. Sidste år havde vi for eksempel sækkeløb med minimum tre personer i sækkene. Det gav et godt grin, og øvelserne er noget, alle kan være med til, og som skulle være sjovt for alle, siger Søren Skyldahl.
Når firmadysten er godt overstået med en kasse øl til vinderne, går festen igang midt på aftenen og fortsætter igen til ud på natten.
For de meget morgenfriske er der cykelløb eller løbetur til Glyngøre allerede klokken otte, og der kan købes rundstykker og forfriskninger undervejs
- Det er nok ikke de samme, som var med til festen, selvom vi er friske i Durup. Jeg må med skam sige, at jeg ikke selv har været med, men der plejer at være en god flok. Dem, man ser komme tilbage, har i hvert fald haft en god tur, siger Malene Ruseng, der også sidder i den tre mand og en kvinde lille festkomite.
Efter turen til Glyngøre foregår resten af festen omkring pladsen i Durup. Et af højdepunkterne er det sponserede cykelløb, hvor det drejer sig om at køre så mange omgange som muligt på ruten, som går rundt i Durup by.
Alle boderne har naturligvis åbent for en handel, men ellers handler det bare om at hygge sig sammen.
Der er lidt arbejde for dem, som vil deltage i kagebage konkurrencen, som foregår halv-tre, men ellers er der kun et enkelt punkt tilbage på programmet - og det er teltballet med helstegt pattegris, godt med tilbehør og sikkert også godt med øl

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android