2018-07-31 09:54:06 | Kategori: artikel

Tekst og foto af Jan Sand

Fest, god musik og gensynsglæde i Sundsøre

Sundsøre Festival er ikke Danmarks største festival, men med garanti en af de hyggeligste.
Sallings største havefest kalder mange også begivenheden. Mange der er opvokset på egnen, men nu er rejst bort og har bosat sig i andre egne. Nogen for at arbejde og andre for at studere men tilfælles har de traditionen om at aflægge hjemstavnen et besøg og hilse på familien og gamle venner.
Det er ikke blot musik og festival - det er hygge og stor gensynsglæde i et skønt område af Salling, hvor næsten alle kender alle.
Den store festival scene var i år blevet reduceret til en scene i et stort øltelt, ellers lignede pladsen sig selv.
LejDJ.nu og deres store piratskib var som altid på plads, og det var boderne med mad og det store telt med kølige drinks også, og i år er det næppe en overraskelse for læserne, at det gode vejr også havde indfundet sig - eller rettere sagt var blevet.
Det hele blev nydt i teltet, på pladsen og på den skønne strand med den dejlige udsigt.
Husk skål
Sallings største danseband Klør 4 åbnede igen i år ballet med god populærmusik, som folk kan synge med på og danse til. Deres professionelle tilgang til musikken fornægter sig ikke, og de ved, hvordan man holder en fest.
Kristian Østergaard, bandets keyboardspiller, lagde ud ud med at  fortælle på hans sædvanlige lune måde, at orkesteret i år kører analogt med papirmapper.
-Så glemmer jeg at sige skål, så mind mig på det, for sidste år havde jeg en digital skærm, der hele tiden fortalte mig, at jeg skulle sige skål, sagde Kristian Østergaard og fik et rungende skål tilbage fra publikum.
Så var festen i gang, og pladsen blev stille og roligt fyldt, efterhånden som der kom flere og flere til stranden på Sallings østkyst.
Sprutpatruljen
To lokale gutter, havde fået en rigtig god ide.
- For at hjælpe folk med ikke at komme til at køre spirituskørsel og udgøre en fare for sig selv og andre, har vi oprettet et lille firma, vi kalder sprutpatruljen.dk, beretter Peter fra Thise, der sammen med Rasmus fra Breum har stiftet det lille firma, der denne weekend var ude på deres første festival og job.
For en flad 20 kunne enhver få testet sin alkoholpromille med et professionelt alkometer, så man ikke tager den potentielt fatale beslutning at sætte sig spirituspåvirket bag rattet.
Bamse Jam
Inde i teltet var Klør 4 færdige med deres ekstranumre, og efter en pause, hvor LejDJ.nu ude på pladsen havde holdt festen i kog, var Bamse Jam klar, og de kunne give alle en dejlig tur ud i en lille båd der gynger, mens man spekulerede på, hvorfor Louise gik til bal, eller om der virkelig er en dejlig dame på Vimmersvej, der går rundt med numsen bar. De mange klassikere fra Bamses Venner blev fremført med en musikalitet og en stemme, så man kunne tro, at det var salige Flemming Bamse Jørgense, der igen stod på scenen på stranden i Junget.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android