2018-07-10 09:29:36 | Kategori: artikel

March på Fur fylder 50 år

Lørdag den 14. juli er Fur igen klar til at modtage deltagerne til Fur Rundt, der i år finder sted for 50. gang. Arrangørerne regner med mere end 1.000 deltagere til marchen og lige så mange til havnebal om aftenen. I 1969 lavede Fur Turistforening for første gang en tur Fur Rundt. Der var kun få deltagere. Året efter blev arrangementet omtalt med navnet Fur Rundt og tiltrak 80 betalende deltagere. I 1971 steg deltagerantallet til 212. Og i 1972 betalte 565 for medaljen, der for første gang bar navnet Fur Rundt. Fra en spæd start havde marchen på få år udviklet sig til en tilbagevendende begivenhed, der kunne tiltrække rigtig mange gæster til Fur.
- Fur Turistforening blev stiftet i 1968, og det var turistchef Hilda Christensen, der fik sat gang i Fur Rundt. Hilda havde en utrolig energi og iderigdom og en sjælden evne til at få mennesker til at arbejde sammen. Hun var en iværksætter ud over det sædvanlige. I 1998 stiftede vi Furs Forenede Foreninger, der overtog arrangementet. FFF består af seks foreninger, der er gået sammen for at planlægge og gennemføre arrangementer, der er for store for den enkelte forening, siger John Brinch Bertelsen, der er formand for Furs Forenede Foreninger.
Han håber, at 2018 bliver året, hvor man bryder den magiske grænse med mere end tusind betalende.
Som sædvanligt kan deltagerne købe morgenkaffe og rundstykker på havnen om morgenen. Der er fire rastepladser undervejs på den knapt 20 kilometer lange tur øen rundt. Når deltagerne kommer tilbage til havnen igen omkring middagstid, så er grillen tændt, baren er åben, og der er boder, musik og hygge hele eftermiddagen indtil man om aftenen kan købe Chili Johns Fur Rundt menu.
- Desuden kommer Salling Circus Kids og giver en forestilling, og bagefter kan alle børn deltage i en cirkusskole. Også for de voksne kan man mærke en opgradering. Det bliver La Porta Band, der spiller op til vablebal om aftenen, siger Birgit Ladefoged, der er koordinator for marchen.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android