2018-05-28 15:48:16 | Kategori: artikel

Loven for aktiv dødshjælp bør ændres

I Hald følger Karl Kjelgaard med spænding sin brors kamp for bedre rettigheder for de danske patienter. Aktiv dødshjælp bør være lovlig i Danmark, og når et sygt menneske ønsker at dø, bør aktiv dødshjælp kunne udføres af læger. Derfor bør straffeloven laves om.
Det er i korte træk tankerne bag et borgerforslag, som er stillet af den 76-årige Svend Lings, som mange kender som formand i foreningen Læger for Aktiv Dødshjælp. Samtidig ønsker formanden en folkeafstemning om aktiv dødshjælp.
Foreningen har åbent i medier og på nettet fortalt, hvordan den består af en række læger eller tidligere læger, der bistår mennesker, der ønsker at stoppe deres lidelse ved sygdom. Dette sker normalt ved at udskrive og vejlede i, hvilken medicin der kan bruges til at tage eget liv. Den slags er som bekendt ikke lovligt i Danmark, og den 76-årige Svend Lings, der er tidligere overlæge på Odense Universitetshospital, er nu politianmeldt og sat under anklage ved retten i Svendborg for sine synspunkter.
I Hald følger Svend Lings bror, Karl Kjelgaard sagen med stor interesse.
- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er lidt stolt af min bror. Han ved, hvad han taler om, og han kæmper – sammen med sin lægegruppe - for patienternes rettigheder, som kort sagt går ud på, at ved passiv dødshjælp træffer lægen suverænt afgørelsen uden patientens medvirken, hvorimod det ved aktiv dødshjælp er patienten selv, der bestemmer, om og hvornår der skal slukkes. Det er demokrati contra den gældende tilstand på hospitalerne, siger den 86-årige Karl Kjelgaard, der er tidligere direktør i Midtbank og forhenværende konservativt medlem af Folketinget.
Karl Kjelgaard er klar over, at broren risikerer fængsel for sine handlinger, hvis han dømmes, men det ændrer ikke på opbakningen.
- Jeg hørte i et interview for nogle måneder siden min bror blive spurgt, om han ikke var bange for at komme i fængsel for sine synspunkter og handlinger, og han svarede uden tøven: Nej, tre års fængsel er for mig intet at regne imod de enorme lidelser, som døende patienter må gennemgå til ingen verdens nytte under det gældende system, siger Karl Kjelgaard, der opfordrer alle til at skrive under på forslaget og bakke op om retten til selv at bestemme, hvornår livet slutter ved sygdom.
 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android