2018-05-14 11:49:04 | Kategori: artikel

Mød en af Danmarks modigste debattører

Halime Oguz lever i dag på en hemmelig adresse. Blandt andet efter at hun medvirkede i et program på TV2 om genopdragelses-rejser har hun modtaget dødstrusler. Hun har også været nødt til at bede PET, Politiets Efterretnings Tjeneste, om hjælp og har fået den – blandt andet efter offentligt at have støttet et forbud mod omskæring af drenge under 18 år. Det er nu muligt at møde hende på Cafe En Bid Af Himmelen i Skive mandag den 28. maj, hvor hun holder foredrag.
Halime Oguz er af Kurdisk afstamning og er blandt andet vokset op i Vollsmose ved Odense. Som helt ung kom hun ind i et arrangeret ægteskab, som hun siden med store omkostninger brød ud af. Blandt andet ved at begynde at uddanne sig. På et tidspunkt brød hun sammen. Med et ben i et middelalderligt samfund i Vollsmose og et andet på universitetet. Det var nødvendigt at træffe et valg. Da hun blev skilt, var hun i gang med fjerde semester af litteraturstudiet på Odense Universitet.
I dag bor hun i København. Hun har kæmpet en lang og sej kamp for at blive det, hun selv kalder en fri kvinde. En kamp mod et forældet syn på blandt andet kvinder og homoseksuelle – et forældet syn, der efter Halimes mening stadig eksisterer i såkaldte parallelsamfund og ghettoer som netop Vollsmose.
Derfor undrer hun sig også over den danske venstrefløj, hun selv føler tilknytning til. Den venstrefløj, der normalt sætter frihedsrettigheder højt og bekæmper social ulighed. Men tilsyneladende har glemt den undertrykkelse, som i blandt andet Islams navn finder sted ikke mindst af kvinder blandt andet via en omfattende social kontrol. Hun er en af repræsentanter for den såkaldte nydanske kvindekamp, hvor kvinder, der kommer fra muslimske miljøer, i fællesskab er gået til kamp for nydanske kvinders rettigheder og ligestilling.
- Jeg har en lidt direkte facon. Det har også betydet, at jeg har delt vandene. Jeg ender ret tit i det, vi kalder for shitstorme på de sociale medier, siger hun selv.
Blandt omkostningerne er også, at hun  har tabt en del venner. Og hun fremhæver selv, at hendes frigørelse og opgør med det, hun kom fra, ikke havde kunnet lade sig gøre uden de muligheder, det danske velfærdssamfund bød på. Uden velfærdssamfundet ville det nærmest have været umuligt at bryde ud.
I dag er hun også medlem af SFs landsledelse og folketingskandidat for SF i København. Mødet i Skive er arrangeret af SF i Skive.
Ved mødet fortæller hun kort sin egen historie og kommer også med nogle politiske bud på, hvad der kan og bør gøres.
 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android