2018-05-14 11:47:36 | Kategori: artikel

Foto og tekst Jan Sand. Lørdagens foto: Thomas Dahl Nygaard.

Vellykket ringriderfest uden heste

I kristi himmelfartsdagene var der igen byfest i Jebjerg, og det blev en vellykket en af slagsen - selvom der ingen heste deltog i år. Festen startede onsdag med indvielse af byens nye parkeringsplads ved Sport & Eventcenter Jebjerg. P-pladsen indgår som et led i byfornyelsen, og ved samme lejlig blev den nye Jebjerg-bog præsenteret og uddelt gratis til samtlige husstande i byen, som en gave fra Midtvest Fondene, der i år fejrer 10 års jubilæum. Bogen er skrevet af forfatteren Thomas Rosenkrands fra Durup.
Dagen efter var der kaffe og rundstykker til de morgenfriske i ølteltet på festpladsen, inden starten gik til årets Ringridermarch, der er en frisk tur på otte kilometer på vejene rundt omkring Jebjerg med indlagt pitstop ved Lyby Kirke. Årets march, havde omkring 550 deltage, der alle nød det smukke vejr, nogle skubbende eller trækkende på fantasifulde vogne formet som store lastbiler, racerbiler - og endda en enhjørning. I vognene var der drikkevare, og andre forfriskninger.
Vel hjemme på festpladsen igen var der otte vogne tilmeldt konkurrencen for de flotteste vogne udført af børn, og alle otte blev kåret som vindere. Hver vogn fik 1000 kroner til deling blandt vognens ejere.
Senere samme aften, mens lyn oplyste himlen og store tordenskrald gjorde sit for at overdøve stemningen inde i det store øltelt, holdt fondene sin 10 års jubilæumsfest med helstegt pattegris og et fantastisk hypnoseshow med Lasse Kvist fra Skive. Bagefter spillede trioen Række 2 ½.
Fredag bød på sponsorcykelløb i gaderne omkring byens købmand, med fælles kaffebord på parkeringspladsen ved siden af købmanden. Samme aften, var der fyraftensmusik i teltet, og udenfor var der tændt op i grillen til medbragt mad og hyggeligt fællesspisning, inden Lejdj.nu, tog over.
Lørdag var dagen, hvor der er den traditionelle ringridning, som har lagt navn til festlighederne, skulle finde sted, men i år var der ingen heste på pladsen. De måtte nemlig blive hjemme af frygt for den dødelige hesteherpes, men i stedet blev der gennemført ringridning i biler, på scootere, i havetraktorer, i golfvogne, på cykler, og i alt, hvad der ellers var at finde med hjul under. Deltagerne var vist heller ikke de helt samme, som de der deltager med hestene, men sjovt var det, og der blev næsten heller ikke snydt.
Dagen bød ligeledes på kræmmermarked og høvdingebold, inden der blev blæst til 80er fest for alle i teltet. Her var der god mad, og Jebjerg Revy fremført af de dygtige folk fra Midt Vest Amatørteater, der efter sigende bor dybt nede under Jebjerg Skole. De fik igen i år latteren frem med deres veludførte sketch, hvor lokale i byen fik en kærlig hilsen med på vejen.


Se flere foto på Salling Avis´ facebookside.

 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android