2018-05-07 09:10:58 | Kategori: artikel

Blue Walk er din forbindelse til Limfjorden

Skive Fjord Morgen Rotary Klub, SFMRK, inviterede forleden til et helt specielt fyraftensmøde på Jenle. Emnet var Blue Walk, som er visionen om en kyst-, natur- og kultursti, som i løbet af de kommende år skal forbinde hele Skive Kommune med en 190 kilometer lang sti langs kystlinjen. Stien vil have afstikkere til steder med særlig kulturel og naturmæssig værdi. SFMRK valgte dette stiprojekt efter at have færdiggjort den nye aktivitetsbro ved Marienlyst Strand. Klubben fik hurtigt nys om, at andre havde været i gang med lignende projekter tidligere og valgte derfor at sammensætte en projektgruppe bestående af lodsejere, turistklynger, ildsjæle, Skive Kommunes stikordinator og selvfølgelig medlemmer fra SFMRK. Den projektgruppe, som i daglig tale kaldet Stifinderne, har vist sig at være en rigtig stærk og målrettet projektgruppe.
Gruppens mål med mødet på Jenle forleden var at fremlægge deres drøm og deres vision for inviterede borgere, politikere, interesseorganisationer og mange flere. Der mødte godt 40 personer op, herunder borgmester i Skive Peder Christian Kirkegaard samt folk fra Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet, SET og lodsejere fra Østsalling. Dagen bød på en rigtig god og positiv stemning under mødet, og både borgmesteren og mange andre støttede varmt op om idéen.
Visionen for Blue Walk har taget sit udgangspunkt i Rent Liv og Big Blue, og idéen er at lave en sti til glæde for borgere og ikke mindst turister. Stien er faseopdelt og overordnet inddelt i syv etaper, hvoraf den første er fra Skive Havn til Hagenshøj ved Tarokmuseet. Næste etape er fra Hagenshøj til Sundsøre.
Stifinderne vil nu, ud fra visionen arbejde videre med ruteplanlægning, projektbeskrivelse, anlæg og økonomi - alt sammen i tæt samarbejde med berørte lodsejere og andre relevante parter.
Mødet sluttede med en invitation til alle borgere i Skive Kommune om at deltage i en jomfrutur af første etape af Blue Walk. Dette er muligt under Skivemødet lørdag 19. maj om eftermiddagen, og turen starter fra lysbådehavnen i Skive ved kulturbåden Svanen.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android