2018-04-30 16:09:50 | Kategori: artikel

Simon Lynge er tilbage med ny musik


Det var de færreste af gæsterne i Kas Kafé, der på forhånd kendte meget til dansk-grønlandske Simon Lynges musik og tekstunivers, da han første gang gik på scenen i Glyngøres Kassehus for halvandet år siden. Ikke desto mindre blev koncerten en af de største oplevelser nogensinde. Og den 4. maj er der igen chance for at opleve Simon Lynge på – noget nær – hjemmebane.
Hans danske familie stammer fra Mors, og Simon blev født i Holstebro af en dansk mor og en grønlandsk far. Og i en årrække boede han i sydgrønlandske Qaqortoq, før han vendte tilbage til Holstebro til skolegang og især musikundervisning. Efter en tid i det hjemlige musikmiljø, arbejdede han målrettet på at kunne skrive tekster og musik på internationalt niveau. Han mødte blandt andre briten Richard Lobb på et sangskriver-seminar i England, og Richard Lobb har siden været fast makker på turneer og ikke mindst i studierne, som producer på Simon Lynges udgivelser. Og han er - som sidst gang  – også med i Kassehuset 4. maj.
Simon Lynge har i de senere år boet i nærheden af Seattle i USA med sine kone og to sønner. Og hvert år drager han på turné både i USA men også i Grønland og Danmark.  Da han sidst var i Glyngøre var det lige op til udgivelsen af albummet A Map of Your Life. Denne gang kommer han få dage efter udgivelsen af singlen Paperthin fra et nyt album, der udkommer til efteråret. Singlen varsler endnu en samling intense, poetiske og melodiøse sange fra Simon Lynges musikværksted.
Koncerten for halvandet år siden gav den danske del af familie og bekendte mulighed for at opleve en koncert på hjemmebane. Men også det øvrige Kas Kafé publikum var begejstret for det, de hørte.  Inspirationen har Simon Lynge hentet hos store forbilleder som James Taylor og Paul Simon, men det lyder også som Don McLean spøger i Lynges musikalske univers. Ikke desto mindre er han helt sin egen – en poet, forelsket i en drøm.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android