2018-04-03 09:17:46 | Kategori: artikel

Miljøstyrelsen: Ulvehegn ser ud til at virke

Ulvehegnene i Vestjylland virker. Det mener Miljøstyrelsen, der yder tilskud til ulvehegn i den udpegede ulvezone i området. Her er der opsat 35 kilometer ulvesikret hegn for knap et år siden. 10 Kilometer af hegnet er opsat af seks private lodsejere, og i dette område er der ikke rapporteret om angreb fra ulve på husdyr, siden hegnet kom op for et år siden.
25 kilometer ulvesikret hegn er opsat på Naturstyrelsens arealer, og her har man oplevet et markant fald i antallet af angreb, siden hegnene kom op. De angreb, der har været, er ifølge Miljøstyrelsen kun sket, når hegnene har været i stykker eller strømmen har været væk - som oftest fordi krondyr har ødelagt hegnene.

Fejl på hegnene
I alt var der i 2017 95 tilsyn i forbindelse med angreb på husdyr. Af disse var 24 ifølge DNA test angreb fra ulve, og alle angrebene fandt sted i områder, hvor der ikke var opsat ulvesikkert hegn eller, hvor der var fejl på det opsatte hegn.
Andre gange blev der fundet spor fra ræv, hund og guldsjakal, men den typiske dødsårsag på husdyrene var ifølge styrelsen selvdøde dyr eller dyr, der var dødfødte, hvorefter vilde dyr eller hunde havde spist af kadaveret.
De danske ulve hegn er 110 til 120 centimeter høje, men ejeren af husdyrene må gerne lave dem højere. Det samme gælder for strømmen i hegnene. Her er der tale om en spænding på mindst 4500 volt, og også her må man gerne øge spændingen.
Det er husdyrenes ejers ansvar at vedligeholde hegnene, men på Naturstyrelsens arealer er det besværligt, fordi der er tale om store områder med meget vegatation og vilde dyr. I et forsøg på at hjælpe husdyrejerne har styrelsen derfor opsat hegnsvogtere, der slår alarm, hvis strømmen forsvinder. På den måde er det nemmere for for eksempel fåreavleren at opdage det med det samme, hvis et hegn går i stykker.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android