2018-03-26 08:38:47 | Kategori: artikel

Nyt tilbud hjælper egnens unge

Af Natasha Ross-Dagø

Livet kan være svært som ung. Nogle gange er problemerne alvorlige, andre gange er de udfordringer en ung står foran af mindre alvorlig karakter og en snak med en voksen eller et øre, der lytter, kan gøre forskellen. Et af de steder den unge kan søge hen er Backstage, Nykøbing Mors, hvor rådgivere tilbyder hjælp i mange former. Mange unge benytter sig af tilbuddet, og unge fra hele egnen - herunder Salling og Skive - er også velkommen.
- Du kan få hjælp, hvis du har en konflikt med din familie, kæreste eller venner, men også hvis du lider af angst, manglende selvtillid, svære tanker og andre ting, der går dig på. Det kan også være, hvis du har brug for hjælp til at søge bolig, til at lægge budget, til at tage kontakt til kommunen, lægen eller andre personer. Vi hjælper kort sagt, hvor vi kan, siger Mie Nissen, der er projekt- og uddannelseskoordinator.
Unge med behov for en snak kan komme ind forbi de voksne rådgivere i Støberigården i Nykøbing, men de kan også ringe eller chatte med rådgiverne. Backstage tilbyder hjælp til 12 til 25-årige og uanset din bopæl kan du benytte tilbuddet. Faldet du lidt uden for aldersgruppen, er du stadig velkommen til at tage kontakt. Det samme gælder pårørende, der har spørgsmål.
Når du ringer, så kommer du i kontakt med enten en frivillig eller en af de fastansatte. De fastansatte har en socialfaglig baggrund, men de har ikke pligt til at lave journal over dig, så du kan roligt ringe, skrive eller chatte i fortrolighed.
De fleste af Backtages brugere kommer forbi til en snak, og andre spiller nogle spil på stedet eller hygger sig, fordi de bare mangler noget at lave.
- Vi vil meget gerne gøre opmærksom på vores tilbud til de unge, og vi tager derfor ud på skolerne, hvor interesserede kan komme forbi og hører mere. Vi har et samarbejde med kommunen, Natteravnene og flere, og det er for at sikre, at vores tilbud når ud til flest mulige, siger Mie Nissen.
Senest har Backstage startet nogle nye tiltag - herunder forskellige netværksgrupper, hvor de unge kan mødes og få hjælp af ligesindede.
Backstage har eksisteret siden 1. november sidste år, og projektet kører i første omgang indtil 31. december 2019. Projektet er støtte af Socialstyrelsen samt Frivilligcenter Mors.


 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android