2018-02-27 10:09:56 | Kategori: artikel

Baneløbet er for alle

Den 23. juni kan alle deltage i et helt nyt motionsløb i Nordvestjylland. Det hedder Bro- og Baneløbet. Det er Pinen & Plagen Løbeklub og Skive Atletik & Motion, der står bag det nye initiativ, og du kan tilmelde dig allerede nu via Skive Atletik & Motions hjemmeside. Men selvom initiativet omtales som nyt, så er det faktisk et stykke lokal idrætshistorie, der genoplives til sommer - bare tilsat noget nutid og bredde.
- Løbet fandt sted fra 1982 til 1998, hvor det gradvist døde ud. Den gang var det kun henvendt til de løbere, der løb langt - de skøre, som man sagde. Løberne samlede sig i Skive, tog bussen til Nykøbing og løb 33 kilometer retur - og den gang var det langt. Grunden til, at det døde ud, var at antallet af tilmeldte faldt. Vi mener, at det skyldes, at man lidt ensidigt satsede alt på langdistanceløbere. Vi har derfor i den nye version valgt at have bredden med, og hos os kan alle deltage og løbe med. Vi vil gerne have motionsløbere på alle niveauer med - især børn og unge på ruterne på fem og 10 kilometer. De kan lige brænde det sidste krudt af inden sommerferien. Hvis du ikke er vant til at løbe, så mød op i en af klubberne nu og vær med til at prøve at løbe og træne dig op sammen med os andre. Du kan sagtens nå at komme i form inden juni, siger Kim Høxbro, der er fra motionsudvalget i Skive Atletik & Motion.
Deltagere kan vælge mellem forskellige ruter alt efter niveau. Den korteste rute er fem kilometer, mens den længste er 42 kilometer, og løbet fører deltagerne gennem både Nykøbing, Salling og Skive.
Ruten går fra Sct. Clemens Apotek i Nykøbing Mors og via Sallingsund-broen og videre langs Salling Natursti – ned gennem det smukke Salling og til målet på Posthustorvet i centrum af Skive. Alle ruterne slutter i Skive, så afstanden er målt som afstanden til Skive. De, der skal løbe fem kilometer, starter således i Frugtparken Resen, mens de, der skal løbe 42 kilometer, starter i Nykøbing på Mors. De øvrige fire distancer afvikles på den gamle Glyngøre-Skive Jernbane, som nu er nedlagt og omdøbt til Salling Natursti. Her løber du ned igennem Sallings smukke rapsmarker på komfortabel sti med stenmelsbelægning. Alle deltagere løber i mål i centrum af Skive by, nemlig på Posthustorvet. Her får du din finisher-medalje og kan slappe af på de opstillede bænke med venner og familie, mens I nyder torvestemningen og lækkerierne fra boderne.
- Vi vil rigtig gerne have, at folk tilmelder sig tidligt og gerne nu, da vi skal købe ind til t-shirt, medaljer og depoter. Vi håber på stor opbakning. Hvis vi når omkring 300 løbere i alt i år, så er vi klar igen til næste år med en ny udgave. Her løber vi den modsatte vej -  med start i Skive og mål i Nykøbing, slutter Kim Høxbro.
På billedet ses Åge Klovn Øster fra Hald, der er  tilmeldt marathon-distancen, hvor han løber sit 73. marathon. Han samler samtidig ind til Danske Hospitalsklovne.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android