2018-01-10 09:15:21 | Kategori: artikel

Grøn aktivitetspark og bedre parkering ved Skive Sundhedshus


Skive Kommune og Region Midtjylland går sammen om markante forbedringer ved Sundhedshuset på Resenvej i Skive.
Et nyt grønt parkområde og flere parkeringspladser ved Sundhedshuset i Skive bliver nu en realitet, efter at Skive Byråd og regionsrådet i Region Midtjylland i fællesskab har fundet de penge, der skal til. Begge projekter vil betyde store forbedringer i området til glæde for både brugere af Sundhedshuset og byens andre borgere.

Grøn park på trist plet
Den gamle administrationsbygning, bygning 25, bliver revet ned og der bliver anlagt en park med tilskud fra Skive Kommune og Region Midtjylland.
- Der er tale om et stort område, der i dag ser trist og slidt ud, og som derfor næsten ikke benyttes. Med parken får vi et smukt område, hvor nogle af Sundhedscentrets træningstilbud kan foregå. Parken giver mulighed for både fysiske udfordringer og ren afslapning. Der er mange hensyn at tage. Udviklingen har lagt stille i mange år, så alene udseendesmæssigt betyder det meget, at der bliver en park. Vi lægger også flere og flere kommunale arbejdspladser derop, og vil gerne give nogle gode arbejdsforhold. Sidst men ikke mkindste bliver det også et område, vi kommer til at udvikle i fremtiden. Man kunne også forestille sig at skolen lukker, og så skal der også ske byfornyelser i fremtiden, siger fungerende borgmester i Skive Kommune Peder Christensen (S).

Pres på parkeringen
Skive Sundhedshus har siden starten i 2011 fået stadig flere kommunale og regionale funktioner, ligesom praktiserende læger har åbnet klinikker i sundhedshuset.
Et besøg i Sundhedshuset er ofte en forholdsvis kort affære, hvor borgerne bliver undersøgt eller behandlet og bagefter kører hjem igen. Derfor er der betydelig rift om parkeringspladserne, som der nu bliver flere af.
- Sundhedshuset fungerer rigtigt godt og trækker brugere til fra et stort opland. Parkeringspladserne har længe været en øm tå, og jeg er glad for, at vi sammen med Skive Kommune har fundet penge til at bygge yderligere 71 pladser og tilmed løfte omgivelserne ved Sundhedshuset, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).
Nedrivning af gamle bygninger, opbygning af parken og anlægget af parkeringspladserne koster i alt godt 16 mio. kr. Skive Kommune byder ind med knap 7 mio. kr., Region Midtjylland med knap 4 mio. kr. mens SparVest Fonden har givet 5 mio. kr. til parken.
Parkeringspladserne er klar i august 2018, mens parken ventes at stå færdig ved årsskiftet 2018/2019.
 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android