2018-01-02 12:15:33 | Kategori: artikel

Veteran Café Skive tager hele familien med i ny café

Veteran Café Skive afholdte den traditionelle Juletræsfest den 20. december. 44 børn, pårørende, veteraner og ledere var med, og der blev set tilbage på året der gik. 2017 bragte mange nye brugere med sig, og veteranerne fik markeret sig i samarbejdet med Skive kommune.
Efter velkomsten ved juletræsfesten, samledes man på 1. salen til parade. 14 børn skulle have tildelt Børnemedaljen, men desværre var tre forhindrede i at møde op.
- Uden børnenes hjælp og støtte, så havde det været svært at få livet til at fungere i familierne under udsendelsen. Selvom man kunne være bange, så ydede man en indsats for at alle kom godt igennem. I har været både mor/far søster eller bror, og jeres indsats har betydet alt for hele jeres familie, derfor hædres i på denne festdag, udtalte formand Preben Sloth i motivationen for uddelelsen.
Børnene blev dekoreret og fik diplom med hjem og så blev alle inviteret på kaffe, te, gløgg, sodavand, æbleskiver og småkager nedenunder.

Den store støtte
Mens hyggen bredte sig, og nogle børn fik lavet de sidste julegaver i form af malerier og andet, så gik snakken livligt blandt vores veteraner og pårørende, og der blev udvekslet erfaringer og gode gamle historier. Hyggen blev afbrudt af Julemandens klokke, og børnene var hurtige til at stimle sammen om ham. Han havde da også en gave og en godtepose med til alle børn, så han blev behørigt hyldet, og der blev ønsket Glædelig jul og Godt Nytår.
Hyggen fortsatte en god times tid endnu inden det var tid til at bryde op. Formanden nævnte i afslutningen, den store støtte Veteran Café Skive har modtaget i årets løb, og han nævnte specielt Hancock Bryggerierne for deres støtte med sodavand hele året, Guldsmed Østergaard for den flotte støtte til Temadagen men også til julegaverne. De andre støtter, som blev nævnt, var Veterancentret, Veteranstøtten, Lions, Søsterloge nr. 22 Dronning Dagmar og de lokale Bankfonde, der med deres donationer gjorde de mange aktiviteter mulige.
- Tak til alle sponsorer for støtte i 2017 med håbet om fortsat godt samarbejde i 2018, sagde Preben Sloth.

Hjerte for veteraner
I 2017 fik de formaliseret samarbejdet med Skive Kommune via Veterankoordinator Claus Mosbæk. Der blev gennemført en Temadag om PTSD med 82 deltagere og et Mindfulness Kursus for veteraner med 11 deltagere. For det gode samarbejde og opbakning lød der også en tak til Skive Kommune.
2017 bød igen på udflugter, foredrag og Weekend tur for børn, forældre og bedsteforældre. En succes der vil blive udbygget i 2018. En nyskabelse er det, at alle aktører på veteranområdet i Region Midt-Vest samles i et Veteranforum med henblik på at styrke indsatsen og samarbejdet omkring støtte, foredrag samt andre aktivitetstilbud.
Flagdagen blev i år helt speciel, da veteranerne, efter paraden på Torvet, fik besøg i Caféen af minister Inger Støjberg, der har et stort hjerte for veteraner. Hun fortalte om livet på Borgen og hendes oplevelser som politiker, og dagen sluttede af med et flot arrangement ved Skive Kommune i Teatersalen,

Pårørende café
I 2018 vil ceféen byde på nogle nyheder. De starter et projekt op med bueskydning i samarbejde med DIF Soldaterprojekt, og der skydes indledningsvis i Holstebro.
- Endelig vil vi også byde ind med en Pårørende Café, hvor de pårørende til udsendte soldater kan få et mødested og forum, mens deres soldat er udsendt. Vi starter primo marts når de første to hold er udsendt og forsætter med Caféen i løbet af året, indtil vi har alle fra de seks hold vel hjemme igen. Herefter kan man benytte sig af Caféen om onsdagen. Den nye Café tager sig specielt af de spørgsmål, problemer og opgaver, der dukker op under fraværet af ens kære. Vi fortsætter derfor med fornyet styrke i 2018 og åbner Caféen onsdag den 3. januar med Café-aften. Herefter mødes vi hver onsdag i ulige uger i Familiehuset, Asylgade 4, 7800 Skive i tidsrummet kl. 18 - 21, sluttede Preben Sloth.
Vil man gerne have mere information, kan man gå ind på Veteran Café Skives hjemmeside www.veterancafe.dk og Facebookside Veteran Café Skive og følge med i aktiviteter, livets gang på caféen eller komme og høre om de nye tilbud.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android