2018-01-02 12:14:35 | Kategori: artikel

Flot fremmøde til Café Frivillig i december

111 dygtige mennesker, der alle laver frivilligt socialt arbejde til gavn for borgerne i Skive Kommune, trodsede juletravlheden og deltog kort før jul i Café Frivillig med temaet Nyttig Viden og Netværk.
De 111 frivillige repræsenterede mindst 70 forskellige frivillige sociale indsatser og områder, så der var rig mulighed for at udveksle erfaringer, netværke og i det hele taget have et godt samvær.
Stemningen var hyggelig, og snakken gik godt på kryds og tværs og mellem unge og ældre.
Efter velkomst og frivilligguidens nationalsang, Alt ka la sig gøre – prøv at turde tør det, fik komiker og tekstforfatter Anders Bonde ordet, som den første i en lang række af præsentationer af frivillige projekter.
Anders Bonde leverede et vedkommende, tankevækkende og humoristisk indlæg med overskriften Humor er ikke kun for sjov.

Trivselsagenterne
Hvem er de andre? var næste programpunkt. Her præsenterede seks af de nye eller nyere frivillige deres sociale indsatser og projekter.
Et af dem er Frivillig Gældsrådgivning. Det er et treårigt projekt, hvor frivillige økonomikyndige rådgivere og vejledere hjælper alle med ondt i økonomien, eller med forebyggelse. Formålet med den frivillige gældsrådgivning er at hjælpe udsatte borgere til at få et overblik over deres økonomiske situation, og til at motivere dem til at reducere deres gæld. Den Frivillige Gældsrådgivning henvender sig til alle aldersgrupper, men i markedsføringen vil der blive gjort en særlig indsats for at få tilbuddet ud til ungegruppen.
Et andet projekt er Trivselsagenterne, hvor Frivillighedscenter Skive og Socialafdelingen i Skive Kommune i samarbejde har igangsat en proces, som har til formål at inddrage frivillighed indenfor det sociale område, for handicappede og udsatte borgere i Skive Kommune. Det er også et treårigt projekt, som er støttet af Skive Byråd ved Social- og Ældreudvalget. Projektet skal sætte fokus på, at der er skabes øget forståelse og rummelighed for handicappede i civilsamfundet, samt øget inkludering af handicappede i samfundets fællesskaber. At borgerne opnår øget trivsel ved at modtage frivillighed fra det omgivende samfund, men ligeledes ved at yde en frivillig indsats overfor andre både blandt ligestillede, men også i civilsamfundets fællesskaber.

Diff-friends
Tryghedstjenesten fortalte om deres frivillige, som sidder ved døende som vågekoner. De kommer også gerne som aflastning hos kronisk syge og frivilliggruppen havde sidste år cirka 200 besøg.
Veterancafeerne er for tidligere og nuværende udsendte soldater og andre. De mødes hveranden onsdag, og der er et nyt tilbud til pårørende i Pårørende-café, der starter til januar. De er to steder. hvor man kan tal om om savn, og hvor de også har fokus på børnene, forældre og søskende. For veteraner er der omkring seks aktiviteter om året udover møderne hveranden onsdag.
Diff-friends er fem piger fra gymnasiet, som er frivillige besøgsvenner for psykisk syge og udviklingshæmmede. De vil gerne have mange flere unge med som frivillige. De er begyndt på Nattergalevej, og Diff-friends synes, det er vigtigt, det er frivillige, der besøger, så der ikke kun er samvær med ansat personale.
Kultur På Tværs/Venligboerne arbejder med integration og for at fremme integration for indvandre og deres børn. Startede i 2008 med Stig Seidenfaden som initiativtager, og mod til forskellighed med respekt er nogle af nøgleordene i deres frivillige arbejde.
Vil læseren vide mere om organisationerne, og måske selv være frivillig, kan man finde mere information på www.frivillighedscenterskive.dk.
Efter en lækker Salling platte kreeret af Kulturcenter Limfjord, sluttede Café Frivillig med filmen De urørlige. Filmen er en påmindelse om, at vi skal se mennesket bag facaden uanset hvilken adfærd eller fysisk fremtræden, der først springer i øjnene.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android