2017-12-28 10:39:38 | Kategori: artikel

Efterskolen: Et kapitel i livet hvor drømmene prøves

Rydhave Slots Efterskole har til huse i et 700 år gammelt slot, hvor de historiske rammer fyldes af moderne og tidssvarende undervisning. Efterskolen bygger på et positivt kristent menneskesyn, og eleverne møder kvalificerede undervisere og bliver både fagligt dygtigere, personligt ansvarlige og bevidste om deres egen læring. Som der står på efterskolens hjemmeside, træder eleverne ind i en historie, der går de 700 år tilbage, og med eleverne går historien et skridt videre.
Et af skridtene var en udvidelse af antallet af elever i 2017. Det gik fra 26 til 72, og samtidig blev der også oprettet nye undervisningstilbud til eleverne.

Venteliste til e-sport
Et af de tilbud er e-sport, og Rydhave Slots elever er blandt nogle af de bedste i landet til CS-GO, som er spillet, der bliver undervist i.
- Vi har danmarks bedste underviser til e-sport. Han har fordybet sig meget i det. Han er god til både strategi og team-building. Vi har kun 25 på linjen, og har folk på venteliste til holdet. Vi har de bedste spillere i landet, og det afspejler sig også i de resultater, de har opnået. Holdet har vundet alle de finaler, de har været med i, og der er firmaer. som sidder på spring for at rekruttere vores spillere til den professionelle liga, når de forlader Rydhave Slot, siger forstander Kåre Heide-Ottosen.

Prøve deres drømme
Efterskolen byder dog på meget mere end kun e-sport. Den vil være en skole, hvor eleverne tør springe ud og prøve deres drømme, nysgerrighed og talent af. Der er obligatorisk undervisning i mere traditionelle skolefag, men de fem linjefag, e-sport, hestesport, cykling- kunst&design og moto-cross, er hvor eleverne virkelig kan følge deres interesse.
- Hos os kommer de for at få en oplevelse for livet. Efterskoler er et sted man kommer for at prøve noget andet. Det er et kapitel i ens liv, hvor man kan forfølge sin drøm, og både finde ud af om det er realistisk, og om det, man drømmer om, nu også er det rigtige for én, siger Kåre.
Til Efterskolernes Aften den 10. januar regner han med at byde velkommen til rigtig mange nysgerrige unge og deres forældre.

Høje ambitioner
Stigningen i elevtallet i sommers er det største spring i efterskolernes historie, ifølge Kåre Heide-Ottosen, og det stopper ikke her. I 2018 vil der blive oprettet et sang&musik hold, hvor der også er blevet hentet en professionel udøver til at undervise. Ambitionerne på Rydhave Slots Efterskole er høje, for eleverne skal vide, at de får undervisning af høj kvalitet.
- Vi er gået ind på nogle nye områder, og vi er ambitiøse med det. Vi skal give de unge mennesker muligheden for at udleve deres drømme, og derfor skal vi også garantere den bedst mulige undervisning i de bedst mulige rammer. Vi har plads til flere elever, men vi bruger pladsen til at lave synergier imellem interesseområderne, for at tilbyde vores unge det bedste studiemiljø, siger Kåre Heide-Ottosen.

Opnået i fællesskab
En del af synergien er muligheden for at leje lokaler til for eksempel et bryllup på det 700 år gamle slot. Der kommer eleverne også på arbejde. De er med til at forberede og på selve aftenen, hvor der er mange roller, som skal besættes og fyldes ud.
- De får praktisk erfaring og samtidig glæden ved at være med til at skabe noget. Det kan være hårdt arbejde, men når gæsterne er gået og arrangementet forbi, kommer der altid smil på ansigterne, fordi der er blevet arbejdet hårdt, og de har opnået noget i fællesskab, fortæller Kåre Heide-Ottosen.
Der er selvfølgelig også plads til at slappe af og få sig et godt grin. Det kunne være på skolens paint-ball og lazergame bane, der er danmarks næststørste. Her kan eleverne udvikle deres holdarbejde og kommunikationsevner, men først og fremmest have det sjovt med hinanden på tværs af linjefag.
 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android