2017-12-28 10:38:37 | Kategori: artikel

LAG midler fremmer erhvervsprojekt i Sundsøre

I 2017 har LAG Skive-Viborg modtaget 18 ansøgninger og 9 spændende projekter er blevet indstillet til tilsagn om økonomisk støtte. Projekterne er en skøn blanding af erhvervsprojekter, der vil generere flere arbejdspladser i de to kommuners landdistrikter, og projekter der vil sikre bedre rammevilkår i landsbyerne. Det er ambitiøse projekter, og bestyrelsen er meget stolte over den aktivitet, der bliver demonstreret i landdistrikterne hos de to kommuner.
I 2018 råder LAG Skive-Viborg igen over midler som skal uddeles til projekter, som kan være medvirkende til at fremme den lokale udvikling.
- Vi er meget glade for alle de ansøgninger, vi modtager i årets løb, og vi håber, at vi kan være med til at skabe endnu flere arbejdspladser og realisere lokalområdernes drømme i det nye år, udtaler formand for LAG Skive-Viborg, Lone Frandsen.

Ved at være i mål
I foråret 2017 havde LAG Skive Viborg årets første ansøgningsrunde, og blandt de spændende ansøgninger var Brænderiet Limfjorden. Brænderiet Limfjorden er ejet af ægteparret Ole og Silvia Mark, som gennem de sidste fire år har opbygget en spændende nichevirksomhed med baggrund i viden og stor interesse for mulighederne i at destillere. Brænderiet har tidligere haft til huse på Sillerslev havn, men nu er virksomheden vokset så meget, at der var behov for større lager og fremvisningslokaler. Ægteparret købte i år Sundsørehus, og søgte LAG Skive-Viborg om midler til at ombygge og udvide huset, som har den helt rigtige lokalisering og de nødvendige rammer for det nye projekt.
- Det er planen at skabe et kombineret oplevelseshus, fødevareeksperimentarium, fremstillingssted og salgssted. Det hele i samme hus. Oplevelsesmæssigt skabes et meget spændende sted, netop fordi vi kan fortælle om, og lade gæsterne komme omkring, hele processen. Derudover vil vi, i samarbejde med lokale producenter, eksperimentere med at frembringe nye produkter, som gæsterne har mulighed for at smage i restauranten, siger Ole Mark om projektet.
- Vi er glade for at kunne støtte et innovativt erhvervsprojekt, og det er især positivt, at man har valgt Sundsørehus som omdrejningspunktet for virksomheden. Der er mange bygninger i landdistrikterne, som ikke kan sælges og så forfalder. Her har man forstået, at der faktisk kan være et stort potentiale i de gamle bygninger, siger Lone Frandsen.

Giv det et forsøg
Midlerne fra LAG har betydet, at projektet omkring Brænderiet Limfjorden kan realiseres betydeligt hurtigere, end det ellers ville have været muligt, og ejerne opfordrer andre med en god ide til at benytte sig af muligheden for støtte.
- Vi forventer, at vi kan åbne i påsken 2018, og LAG midlerne har i høj grad været medvirkende til, at vi kan gennemføre projektet. Der er få steder, man som privat virksomhed kan søge tilskud, så jeg vil bestemt anbefale, at man giver det et forsøg, siger Ole Mark.
Andre projekter er også godt på vej, og LAG Skive-Viborg glæder sig til at følge udviklingen og være med til at gøre en forskel i landdistrikterne.
Har andre, ligesom Brænderiet Limfjorden, en god ide, så har LAG Skive-Viborg igen i 2018 mulighed for økonomisk at støtte såvel erhvervsprojekter, som projekter der sikrer bedre vilkår i landdistrikterne. Har du en god ide, der kan generere arbejdspladser, sikre et mersalg i en eksisterende virksomhed eller et projekt, der kan gøre en forskel i dit lokalområde, hører LAG Skive-Viborg gerne fra dig. Næste ansøgningsfrist er 1. februar 2018.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android