2017-12-28 10:37:44 | Kategori: artikel

Det gode fyrværkeri hænger lidt i luften

Så skal der igen fyres krudt og kugler af for nogle hundrede millioner kroner. I går blev det lovligt at tage lidt forskud på de farverige glæder, og at dømme efter de mange brag der er blevet hørt rundt omkring i Salling, så er begejstringen for fyrværkeri ikke for nedadgående.
Men får man nu også noget ordentligt for de mange penge, som man lægger hos forhandlerne? Ikke altid, og det er endda den lokale fyrværker ved Ilbjerg, som siger det.

Stå inde for det
Kjeld Jørgensen vil ikke have navne i avisen, men han peger på et par brodne kar, hvor det drejer sig om at sælge noget billigt og dårligt fyrværkeri så dyrt som muligt. Det, påstår han, kommer ikke til at ske, hvis man køber sit nytårsskyts hos ham, eller en af de forhandlere som sælger han fyrværkeri.
- Jeg plejer at gøre meget ud af, at det, jeg siger, passer. De fleste forhandlere ansætte nok unge folk, til at stå og sælge, og de ved nok ikke så meget om det. Men jeg laver det selv, så jeg bliver nødt til at kunne stå inde for det, jeg fortælle kunderne, siger Kjeld.
At han skal ud og lave fire fyrværkerishows nytårsaften kunne tyde på, at kunderne er godt tilfredse. Klokken 22 er der show i Silkeborg, midnat er det ved Pinenhus i Glyngøre, 10 minutter over midnat er det ved Sallingsund Færgekro og klokken halv et, skal der fyres skyts af for 15000 kroner ved Sørvad nogle kilometer syd for Holstebro.billede

Lidt stolt far
Heldigvis for trafikken skal han ikke være alle fire steder selv, men det bliver en travl aften.
- Vi når lige at få en nytårsmiddag, men det er ikke ligefrem en tre-retters menu, som vi sidder omkring. Jeg sætter en ære i at hjælpe kunderne og at give dem, hvad de forventer. Jeg ville egentlig have sagt nej til Sørvad, men det er jo dejligt, at kunne give dem en god oplevelse. Især når det er hele byen, som går sammen for at få et stort show, fortæller Kjeld Jørgensen.
For at kunne nå det hele er der mange hjælpere. Tre af dem er børnene Rikke, Kim og Dennis, som også hjælper med salget i butikken ved gården på Ilbjergvej. Og det er en tydeligt glad, og lidt stolt, far, som arbejder sammen med sine børn. De har styr på produkterne og kan forklare tingene til kunderne, og ellers hjælper de, hvor der er behov for det.
- Det er skønt, at det er noget, vi allesammen interesserer os lidt for. Rikke og Kim kan så passe butikken, Dennis kører ud til forhandlerne, og så planlægger jeg, fortæller Kjeld og er helt tryg ved tanken om, at børnene håndterer noget, der potentielt er livsfarligt. For hele familien har styr på sikkerheden. Og bedre styr på den end mange af os, der mere eller mindre beduggede fyrer raketter og batterier af, bare fordi minutviseren rykker sig en tak. Og det er så nemt at have styr på sikkerheden, vi interesserer os bare ikke så meget for den.

Det er ret vigtigt
Det har de tydeligt kunnet se i butikken, hvor der ligger en folder fra fyrværkeribrancheforeningen med alle de rigtige råd.
- Der er meget få, der tager den. Jeg ved godt, der er brugsanvisninger på alt. De kan også være lidt kedelige at læse, men lige her er det ret vigtigt, man får styr på sikkerheden, siger Kjeld.
Kan man ikke komme til Ilbjerg, kan man være heldig at finde produkterne hos de 15-18 forhandlere, som Ilbjerg Fyrværkerifabrik leverer til. Og man skulle kunne være helt sikker på kvaliteten.
- Vi kommer aldrig til at konkurrere med de store forhandlere på prisen. Vi vil hellere have en ordentlig kvalietet, og at folk føler, de får noget ordentligt for pengene. Batterier er helt klart de mest populære, og vi vil gerne have forskellige effekter. Her er der forskel på en billig og en lidt dyrere guldfarve. Den dyrere, som vi naturligvis bruger, brænder lidt længere og hænger lidt i luften, fortæller Kjeld Jørgensen med lidt faglig stolthed.

Købt en fuser
Han indrømmer gerne, at der også kan være fejl i hans produkter, men så håber han, er kunderne kommer og fortæller det. Kjeld ved godt, det er træls, hvis man har købt en fuser, og der må bare ikke være nogen problemer med det nyeste produkt.
- Vores nyhed er compound-batterier, hvor man kan sætte flere batterier sammen. Det kan for eksempel være seks batterier, som bliver tændt med én lunte, og så har du et mini-festfyrværkeri i to tre minutter. Raketterne er mere traditionelle, og man får lidt mere for pengene med batterierne, men vi sælger meget af begge dele, siger Kjeld Jørgensen, der er godt tilfreds med at have så travlt, at aftentimerne skal tages i brug. Så bliver der nemlig noget flot at se på i himlen Nytårsnat.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android