2017-11-28 10:31:27 | Kategori: artikel


Damen, som står sammen med John "lige-i-røven" Faxe Jensen, hedder Susanne Helene Kvistgaard
Vestenbæk og er oprindeligt fra Amager. Hun er pr 1. december en af de 25 ansatte på Roslev Kro.

Roslev Kro vil skabe sin egen juletradition for byen

Der er gået over et år siden Roslev Kro åbnede igen, og det har været en succes.
Forpagter Joans Kristensen har især været glædeligt overrasket over antallet af overnatninger, og synes fremtiden ser lys ud. I sidste uge var der besøg af fodboldklubben Fremad Amager, og valget faldt på Roslev Kro på grund af de flotte rammer.
På søndag serverer han flæskesteg og risalamand, når der er juleoptog i byen, og han håber, det vil blive til en tradition i Roslev, hvor han er blevet taget godt imod.
- Det er gået godt, og vi har haft travlt i år. Der har været næsten 600 overnatninger fra deciderede turister og så 400 mere fra håndværkere. Det, synes jeg, er overraskende, i betragtning af at kroen har været lukket i tre år, og der ikke er lavet meget reklamer for overnatninger. Det har været medvirkende til, at vi har oprettet 25 arbejdspladser. Det er selvfølgelig ikke fuldtids, men vi har mange vi kan trække på, når der er travlt, fortæller Jonas Kristensen.

A la carte trækker
Han havde egentlig planlagt at have lukkedage i løbet af sommeren, men med de mange overnatninger var der åbent alle dage. Samtidig har de haft travlt i restauranten. Både på a la carte gæster og for mad ud af huset. I år har de leveret mad til tre bryllupper og har forudbestillinger til næste år også.
- Til sammenligning havde jeg et bryllup på fem år, da jeg var på Fur, så det er flot at have så mange. Vi ændrer dog på frokosten til næste år. Der vil det kun være lørdag søndag, vi serverer frokost, for i hverdagene er der ikke meget salg i det. Der er det a la carte menuen, der trækker folk til, siger Jonas Kristensen.
Mad ud af huset er ikke kun til store selskaber. Der er nu også take-away i Roslev Kro, så man kan få sig en burger, sandwich eller en salat. Take-away menuen er nu blevet udvidet med wienerschnitzler og dagens ret, og efter nytår kommer en af de store klassikere på take-away menuen, nemlig en bøf-sandwich.
- Jeg er overrasket over, hvor mange wienerschnitzler vi sælger, og så går der rigtig mange burgere. Så vores take-away er blevet en succes, selvom der ligger to andre take-away restauranter i byen, siger Jonas Kristensen.

Venligt vredet om
Maden fra kroen er også populært til julefrokoster. Han har to menuer i år, en klassisk og en moderne så folk selv kan vælge. Der kan også vælges til fra begge menuer.
- Der er meget mere jul end sidste år. Vi har nu folk helt fra Viborg, som bestiller vores menu, men især en masse lokale, som vil have den gode mad hjem. Skulle folk have lyst til at kombinere lidt mellem de to menuer, kan de få lov til det.
Det kan være de også vil have carpaccio-ruller fra den moderne menue, så tilføjer vi det. Man kan ikke vælge fra på menuerne, for jeg har venligt vredet armen lidt om på mine leverandører, så jeg kan tilbyde nogle gode priser til de faste menuer, siger Jonas Kristensen.
Der er allerede blevet solgt 500 menuer med den sidste weekend, og han regner med at lande på cirka det dobbelte når juletiden er ovre.

Reglerne til skihop
Så kommer nytårstiden, hvor menuen ud af huset sidste år var så populær, at de 200 kuverter, som Roslev Kro havde satset på, viste sig slet slet ikke at slå til. De havde bestillinger til 500 kuverter, så det har de forsigtigt satset på i år.
- Indtil videre er der allerede bestilt 200, og det er rimeligt godt allerede her sidst i november, siger Jonas Kristensen.
Som sidste år kan man forvente at retterne kommer stort set færdigtlavede, og man bare lige skal lave det sidste selv, med udførlige instruktioner fra Jonas.
Og, efter en udsøgt nytårsmiddag, vil han også gerne hjælpe hr. og fru Salling med trætheden og de mulige tommermænd den 1. januar.
- Vi tilbyder en nytårsmenu med valgfri burger, en flaske sodavand, en pose chips med dip til og reglerne til skihop, så man kan følge nytårshoppet fra Garmisch-Partenkirchen, siger Jonas Kristensen.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android