2017-11-14 10:29:54 | Kategori: artikel

Hjemmebryg skal give stærk profil til Fur Camping

Der er kommet mindre omsætning i kioskerne rundt om i Danmark. I takt med supermarkedernes længere åbningstider, bliver de mindre kiosker presset på prisen, for nu kan hr. og fru Jensen køre andre steder hen. Kiosken, eller butikken alt efter temperament, har også skæppet godt i kasserne på campingpladserne, og her har de også mærket kunkurrencen.
- Vi må erkende, at vi indenfor camping-verdenen oplever en nedgang i vores kiosk-omsætning, primært på grund af lukkeloven lukkeloven. Vi kan ikke sælge de almindelige købmandsvarer, og jeg tænker, det kan ikke passe. Jeg er selv købmand, og vi har kvadratmetrene til varer, så skal de også bruges til noget, som vi kan tjene lidt penge på, siger Brian Bugge.

Gæsternes interesse
Ikke alene er han uddannet købmand og campingpladsejer, han har også lidt af en ølhund i sig. Derfor kom ideen om at sælge hjemmebryg-anlæg til gæsterne på camping-pladsen, og til alle andre som skulle have lyst til at begive sig ud i brygningen af den gyldne nektar.
- Jeg har selv haft en passion for at brygge øl, og Fur er jo brandet med øl i kraft af bryghuset. Vi vil specialisere os i forhold til gæsternes interesse, og det kan måske starte en samtale og derefter måske vække en hobby. Samtidig er det for at supplere omsætningen i butikken. Salget af hjemmebryganlæg er en forløber til at holde nogle bryg-dage eller bryg-weekender, når sæsonen starter igen. Her kan gæsterne være med til at brygge deres eget øl. Får de virkelig blod på tanden, kan det være de selv vil brygge i vinterhalvåret, siger Brian Bugge.  

Lovlig meget tålmodighed
I første omgang har de to forskellige bryggerisæt hos Fur Camping. Dertil kommer 10 kasser med forskellige humletyper, så man kan lave forskellige øl. Det er her, det bliver sjovt, og det som gæsterne kan få lidt undervisning i, når de kommer på besøg på øen.
- Vi har før haft brygdage, hvor vi lejede udstyret. Nu har vi vores eget, og ideen er så, at man udfra en foruddefineret opskrift får udleveret forskellige malt- og humle-typer på en brygdag. Så får de hjælp til at brygge øl, og kan så tage det med hjem, siger Brian Bugge.
Han indrømmer gerne, at der vil blive snydt på brygdagene. For gæsterne skal have lov at smage øllet, og nybrygget øl er ikke ligefrem spændende at smage. Brygprocessen tager ikke så lang tid. Man blander vand og malt, og så skal det op at koge, når humlen skal med.
- Jo længere tid humlen koger med, jo mere bitter bliver øllen. Man tilfører tit humle af 3-4 omgange, og det er her, der bliver ekperimenteret med humletyper. Det tager en times tid, og man kan ikke lave ret meget andet end at se på og måske nyde en øl, siger Brian Bugge.
Først nu skal gæren tilsættes, og så skal det eller stå og, nå ja, gære. I lang tid. Det er derfor, der vil blive snydt.
- Der skal lige gå en måneds tid, inden man kan knappe de første flasker op. Så, vi skal nok sørge for at have noget på lager, så man kan smage på øllet på brygdagen. Ellers er det måske lovlig meget tålmodighed, vi beder gæsterne have med øllet, siger Brian Bugge.

Øl på tanden
Salget er først lige gået igang, og der er en mørk vinter inden campingsæsonen begynder igen, men øl er populært og, som Brian Bugge selv siger, Fur Bryghus trækker mange turister til, og så kan det være de får lidt øl på tanden. Salg af brygsæt og afholdelse af brygdage er to led i at give Fur Camping en tydelig profil.
De vil ikke sidde og have ondt af sig selv, men i stedet finde på noget nyt for at trække kunder og omsætning til.
- Jeg vil også gerne bevise overfor mine kolleger i branchen, at det er muligt at innovere og hitte på nyt. Mange har lukket deres butik, så de står med tomme kvadratmeter. Det vil vi ikke, så vi må finde på noget, og jeg tror på, at vi kan få noget salg i mikrobryggerierne.
Jeg tror på, at det lige præcis ikke er det her, du forventer, når du træder ind på en campingplads. Gæsterne vil få sig en overraskelse, og jeg tror på, vi kan få skabt den peronslige interesse, og få sat den etiket på os selv, at Fur Camping er dem med bryggerierne, og det kan give os en ny og stærk profil, siger Brian Bugge.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online til
Iphone og Android