2017-10-31 10:09:05 | Kategori: artikel

Ikke nazist trods SS tatovering og Hitler portræt

Af Halfdan Buizer

Efter Danmarks Nationale Front for et par uger siden havde planer om, at demonstrere i
Viborg og Skive, har Paw Pinstrup Nielsen været i mediernes søgelys


Danmarks Nationale Front (DNF) er kendt for deres meget højreorienterede holdning, hvor deres primære mål er et Danmark for danskerne, især uden mellemøstlige og afrikanske indvandrere. Salling Avis' udsendte journalist besøgte i sidste uge 36-årige Paw Pinstrup Nielsen, for at høre nærmere om, hvad det hele drejer sig om. Han er medlem af DNF, bor i Skive og var i mediernes søgelys under virakken om demonstrationerne. I det ryddelige hjem blev der spillet tysk musik i baggrunden, og en samling af tyske våben og medaljer fra Anden Verdenskrig var udstillet i stuen. Et stort billede af Hitler prydede hans væg og på Paw Pinstrup Nielsens hals tittede en SS-tatovering frem. På trods af dette ser han ikke sig selv som nazist, men som Dansk Nationalist. Og han ønsker ikke at blive sat i bås med nazismen, selvom han bruger deres symboler.
- Mine tatoveringer og min samling er personlige, og det har ikke noget med DNF at gøre. Symbolikken med det, jeg har på halsen, er for at ære de mange tyske soldater, der døde for det, de troede på under anden verdenskrig. Det var jo ikke alle, der var onde. Det er ligesom, når USA ærer deres døde fra krigen, siger Paw Pinstrup Nielsen.

Klare holdninger
Paw Pinstrup Nielsen holdninger er klare, han mener at Danmark kun er for danskerne, og det budskab prøver han at udbrede sammen med DNF.
- Jeg har brugt meget tid på at finde nogle grupper, som jeg kunne spejle mig i, og der passer DNF meget godt på de holdninger, jeg har. Det er tydeligt at se problemet med indvandringen, siger Paw Pindstrup Nielsen.
DNF mener alle indvandrere af mellemøstlig og afrikansk afstamning skal vises ud af Danmark, og at de udgør en reel trussel mod det danske samfund.
- Vi finder vores informationer på nettet og på forummer, hvor vi deler historier med hinanden og ellers bare ved at observere, hvad der sker, siger Paw Pinstrup Nielsen, som fortæller, at hans negative holdninger til indvandrere blandt andet kommer fra dårlige oplevelser, da han sad i fængsel, da han var yngre.

Sad i fængsel
- Man kan ikke tale for alle. Jeg er godt klar over, at ham fra Mellemøsten nede i Fakta sikkert er fin nok, og passer sit arbejde. Men jeg har mest haft dårlige oplevelser med indvandrere. I dag har jeg meget svært ved at finde det flinke i dem. Da jeg sad i fængsel, var det heller ikke et godt billede, jeg fik af dem. I fængslet oplevede jeg indvandrere som meget fremmede og fjendske. Jeg er klar over, at fængslet ikke er det bedste eksempel, og det kan jo gå begge veje der, siger Paw Pinstrup Nielsen, der også fortæller, at det ikke har været helt uden konsekvens at have sine holdninger.
- Den største konsekvens mine holdninger har bragt mig, er at jeg ikke snakker med mine søskende mere, siger Paw Pinstrup Nielsen.

Aflyst demonstration
Den planlagte demonstration der skulle have været afholdt i Skive og Viborg, blev ikke til noget. Skive politi havde ellers planlagt, hvordan de skulle gribe demonstrationen an, og var specielt opmærksomme på de moddemonstranter, der eventuelt ville møde op under demonstrationen. Danmarks Nationale Front (DNF) valgte dog at trække stikket på trods af, at de havde planlagt det hele og fået tilladelse til demonstrationen af politiet. Moddemonstrationen blev alligevel afholdt i Viborg, for at vise, at nazister ikke er velkomne i byen.
- Grunden til, vi aflyste demonstrationen, var fordi, der var en anden gruppering, der er mere højreorienterede end os, der også ville møde op til demonstrationen. Dem vil vi ikke sættes i bås med, for vi er ikke nazister, siger Paw Pinstrup Nielsen, som har været medlem af DNF i omkring fire år.

Gruppens flyveblad
Demonstrationen blev derfor ikke til noget, og som det ser ud nu, er der ikke faste planer for om de vil genoptage den, eller hvornår de eventuelt vil gøre det. DNFs aktiviteter er blandt andet gadeaktivisme, uddelinger af gruppens flyveblad og salg af hvid musik og nationalt tøj. Deres budskab står klart i de flyveblade, de deler ud til borgere på gaden. Deres første punkt er afskaffelse af asylretten, og fjerde punkt er, at de personer, som det ikke er fysisk muligt at hjemsende, skal interneres i arbejdslejre indtil, de frivilligt forlader landet. Det beskrives også, at disse lejre skal være af sådan en karakter, at det bliver attraktivt for de internerede at forlade Danmark.

Ikke nazister
DNF blev dannet i 2007 og hovedsaligt har sine medlemmer i Nordsjælland, men også en afdeling i Skive, hvor blandt andre Paw Pinstrup Nielsen er aktivt medlem. Organisationens holdninger ligger på den yderste højrefront og er blevet sammenlignet med nazismen, men dette afviser Paw Pinstrup Nielsen gentagne gange.  
- Vi er ikke nazister. Vi vil gøre opmærksom på det problem, som vi mener indvandringen er for Danmark. Det er ikke fordi, vi hader muslimer, vi er bare bekymrede for udviklingen, og hvis man vil have sit budskab ud, skal man jo gøre noget, siger Paw Pinstrup Nielsen. Selvom DNF er stærkt højreorienterede, er de ikke politisk aktive. De forsøger at komme ud med deres budskab ved blandt andet gadeaktivisme, demonstrationer i ind- og udland og sociale arrangementer.   
- Vi er ikke partipolitiske, for så kunne vi jo bare melde os ind i DF eller et eller andet parti. Vi er en aktivistgruppe, hvor det handler om at komme ud på gaden og oplyse folk, siger Paw Pinstrup Nielsen.

Træde på listesko
Punkterne i deres flyveblad henleder måske tankerne på nazitiden, men det afviser Paw Pinstrup Nielsen, der ikke mener, at DNF medlemmer kan sammenlignes direkte med nazisterne. På trods af dette oplever han alligevel, at det er der sammenligningen ofte ligger. Da han bliver spurgt om, hvad forskellen på medlemmer af Danmarks Nationale Front og nazismen er, trækker han lidt på det, men beskriver forskellen således.
- Jeg vil sige, der er en hårfin grænse mellem os og nazismen, og forskellen er at nazisterne er rendyrkede jødehadere. Vi er bare glade for vores land. Man skal træde på listesko, for folk er meget hurtige til at råbe nazist. Vi har ytringsfrihed i Danmark, men det er som om, at der er nogle bestemte ting man ikke må ytre sig om. Det er som om, at hvis folk siger nok gange, vi er nazister, så tror de på det, siger Paw Pinstrup Nielsen. Han fortæller, at han næsten kun har haft positive oplevelser med de folk, han snakker med på gaden, når han er ude og sprede sit budskab. Kun én gang har en person råbt nazist efter ham.

Ny i mediebilledet
Slår man et smut forbi DNFs hjemmeside, kan man se, at medlemmerne, der optræder på billederne, har slørede ansigter. Ikke fordi de ikke vil stå ved deres holdninger, men for at sikre at de ikke bliver udstillet som nazister af personer, der er uenige med deres holdninger.
- Vi skjuler vores ansigter på nettet for, at sikre vores medlemmer. Vi har haft nogle episoder med vores yngre medlemmer, som er blevet udstillet. Der var en, hvor nogle elever havde printet billedet af personen ud og skrevet nazist og hængt det op på skolen, siger Paw Pinstrup Nielsen, som har valgt at stå frem med navn og ansigt.

Kritiseret video
Det var dog ikke helt frivilligt. Tidligere på året lagde Paw Pinstrup Nielsen en video ud på nettet, hvor han med en barsk retorik tramper på et papskilt med navne på tre personer og forskellige organisationer. I videoen lover han blandt andet politikeren Zenia Stampe, og andre røde bøsser og undermennesker, at der vil blive taget kærligt imod dem, hvis de kommer til Jylland. Resultatet af videos omtale var, at Paw Pinstrup Nielsen valgte at stå frem i medierne, hvor han fortalte, at videoen ikke var ment som en trussel og, at de hos DNF ikke opfordrer deres medlemmer til vold.
- Det er stadig nyt for mig med al den medieomtale, så det skal jeg lige vende mig til. Det er træls, når ens navn kommer op i medierne, at det er i forbindelse med nazismen. Man er nødt til at respektere andres holdninger. Det er ikke sådan, at vi går rundt og heiler, vi vil bare gerne gå i dialog med folk, siger Paw Pinstrup Nielsen.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android