2017-10-31 10:07:53 | Kategori: artikel

Fire millioner kroner til Oddense Børneunivers

Fremtiden for Oddense Børneunivers skulle være sikret. Det tror skoleleder Svend Schrøder på, efter planerne for en ombygning af de eksisterende bygninger er blevet godkendt i Økonomiudvalget sidste uge. Den sidste forhindring for planerne er byrådet, der har Oddense Børneunivers på dagsordenen, når de mødes i aften, tirsdag 31. oktober.
- Det er en milepæl for Oddense. At de valgte den foretrukne og dyreste model lå ikke i kortene, og jeg synes, det er fantastisk, at udvalget har truffet den beslutning. Vi skal lige igennem byrådet også, men der er vist ingen, der tror på, det ikke går igennem, siger Svend Schrøder.
Økonomiudvalget har indstillet til byrådet, at der gennemføres en ombygning af Oddense Børneunivers. Til ombygningen gives der en anlægsbevilling på 4.000.000 kroner, som tages fra puljen til bygningsrenovering, ombygning og nybyggeri under Børne- og Familieudvalget i budgettet for 2018.
I beslutningsprocessen er der blevet lagt vægt på, at Oddense Børneunivers vil være et lærings-børneunivers, hvor der arbejdes med et gennemgående rødt reb, fra børnene begynder i børnehaven til de forlader skolen i 6. klasse.

Sparket til hjørne
Processen begyndte allerede for tre år siden, da byrådet besluttede, at dagtilbud og skole i Oddense skulle samles med én fælles leder og én fælles bestyrelse. Det betød oprettelse af en udvidet skolefritidsordning i dele af skolens lokaler og i børnehavens nuværende lokaler.  
Oddense Børneunivers udarbejdede herefter, i samarbejde med Teknisk Forvaltning, to løsningsforslag til indretning af lokaler og reduktion i bygningsmassen.
De to løsningsforslag blev sparket til hjørne sidste år. Børne- og Familieudvalget besluttede, at der skulle arbejdes med en tredje model, der understøttede en fælles kultur, pædagogik og faglighed for alle børn i Oddense Børneunivers.
- For et år siden var udvalget ude og se skolen, hvor de forkastede begge vores forslag, og de sagde, vi skulle finde ud af, hvad Oddense Børneunivers var. Vi har været igennem en proces med både personale og bestyrelse, hvor vi har fundet af, hvem vi er, hvad vi vil og hvad vores værdier er. Det, synes jeg, var meget flot af udvalget. At de gav os den udfordring, og det er ikke ligefrem blevet billigere for dem, siger Svend Schrøder.

Det røde reb
Den nu, næsten, godkendte plan er hans og personalets foretrukne og betyder, at skole, SFO og børnehave får et fælles univers, hvor der skal  være så fri adgang til at benytte lokalerne som muligt.
- Det giver os muligheder for at have det røde reb. En sammenhæng fra man går ind i børnehaven, til man går ud af skolen. Vi skal lære børnene noget, dér hvor de er, og på det stadie de befinder sig. Der er ingen, der skal holde sig tilbage, og det giver nogle fanstatiske muligheder, at de kan bruge alle faglokalerne i skolen, siger Svend Schrøder.
 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android