2017-09-26 10:20:50 | Kategori: artikel

Hvorfor rider to kvinder, den ene på en hest, den anden på et æsel, gennem Selde?
På deres vej møder de mennesker, dyr og ting, som de dog ikke reagerer på i deres omtågede tilstand.
Svaret og hele videoen kan ses i Selde fra på Lørdag.

Kunst af folket skal skabe liv i Selde

Skulpturlandsby Selde vil fra september 2017 danne rammen om en videokunstudstilling i det offentlige rum. Udstillingen er samtidig et eksempel på, hvordan man kan revitalisere en landsby gennem kunst og kultur.
Udstillingen kan ses i Selde fra den 30. september til den 17. december, og på lørdag starter det hele udenfor galleri Da Winti.
Uden for metropolerne er der kun begrænsede muligheder for at møde samtidskunsten. Men Selde, med sine 350 indbyggere, har fået kunst i byen. Det er sket efter udtrykkeligt ønske fra borgerne i landsbyen ved Fursund.


Den stedsspecifikke kunst som Selde får i disse år, skaber et enestående samarbejde mellem kunstnere og borgere. Kunsten gør noget ved byen, og de borgere der deltager i projektet. Og den gør noget ved kunstnerne. Kunsten giver aktivitet i byen og tomterne forvandles fra åbne sår til aktiver, hvor kunstnere kan skabe skulpturelle rum.
I 2017 bliver skulpturlandsby Selde befolket af videokunstnere, som bruger byen og borgerne som materiale til video- produktioner. Kunstnernes værker installeres i det offentlige rum på forskellig vis. For eksempel som projektion på en husvæg, projekteret op i et vindue i et privat hjem eller i Dagli’brugsen, på plejehjemmet, i skolen og så videre.
Vi går den mørke tid i møde og videokunstværkerne vil lyse op rundt omkring i byen. Flere af kunstværkerne kan ses hele dagen indtil midnat, mens andre først kan ses når solen er lavt på himlen og tusmørket kommer. Skulpturlandsby Selde anbefaler at starte sin tur gennem byen klokken 15.00.
Fredag aften kan man høre kunstnerne fortælle om deres værker i Da Winti, og alle er velkomne. Lørdag starter selve udstillingen, og den bliver indivet med taler af blandt andre Ditte Staun, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Skive Kommune.


De inviterede kunstnere arbejder med forskellig greb indenfor videomediet. Det kan være dokumentar, spillefilm eller mere teknisk eksperimenterende. Produktion af videoerne er sket i tæt samarbejde med byens beboere i og med, at hver kunstner har fået en Selde-mentor, som har sørget for dem under deres besøg.
Selde er unik, for her udvikler landsbyens offentlige rum sig gennem kunst og kultur. Vores mentorordning er desuden ægte borgerinddragelse. Projektet er vokset over de sidste fire år og vil fra 2019 ændre sig til at blive en biennale. Det vil sige en tilbagevende udstilling hvert andet år. Skulpturlandsby Selde Biennalen 2019 bliver det første biennale.

 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android