2017-09-12 08:18:00 | Kategori: artikel

Benjamin Kayser er vendt hjem til Mors, fordi han kunne få job hos DFI Geisler,
der giver masser af frihed under ansvar.

Lav arbejdsløshed og gode forhold på Mors

Mors har jobfest med lavere arbejdsløshed end landsgennemsnittet. Derfor skal virksomhederne gøre sig umage for at få nye medarbejdere, det har man erfaret hos DFI-GEISLER, hvor de har 25 ansatte fra Salling ud af deres i alt 185 medarbejdere.
En ny opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden på Mors er faldet fra 10,3 procent til kun 4,6 procent over de sidste syv år. Mors indtager dermed en førsteplads i forhold til største dyk i arbejdsløsheden i den periode, og hos en af Mors’ største arbejdspladser, bordpladeproducenten DFI-GEISLER, kan man mærke, at der er fart på væksten.
- Vi har haft travlt de seneste par år, og vi kan se, at ordretilgangen fortsætter i den nærmeste fremtid. Oveni skal vi til efteråret overtage en større produktionsgren fra vores svenske søsterselskab, siger Lars Langkjær, administrerende direktør hos DFI-GEISLER. Han kan sagtens genkende den optimisme, der er i erhvervslivet på Mors for øjeblikket.

Salling som nærområde
Produktionschefen, Jesper Sørensen, har den seneste tid kunnet konstatere, at antallet af uopfordrede ansøgninger er steget.
- Når der er vækst i et område, som vi nu oplever her på Mors, så søger folk efter arbejde hos de mest attraktive virksomheder, selvom de allerede er i job. Vi har 25 ansatte fra Salling, og betragter naturligvis hele Salling som nærområde og et naturlig sted at rekruttere fra. I øjeblikket får vi en del ansøgninger ind fra folk, der allerede er i arbejde, men de søger hos os, da de har hørt, at DFI-GEISLER er et godt sted at arbejde, siger Jesper Sørensen.
Ifølge produktionschefen er det ikke tilfældigt, da virksomheden gennem flere år målrettet har arbejdet for at gøre arbejdsforholdene attraktive for på den måde at kunne fastholde og tiltrække de bedste medarbejdere.

- Et synligt bevis på at vi gerne vil give medarbejderne gode forhold, er den lokalaftale, som vi lavede med de timelønnede før sommerferien. Der var ellers lagt op til, at vi som arbejdsgiver kunne tvinge medarbejderne på overarbejde, så de dermed kunne risikere en arbejdsuge på 42 timer. Det synes vi ikke er rimeligt, så derfor fjernede vi det krav i vores aftale, siger Jesper Sørensen.

De unge vender hjem
DFI-GEISLER oplever, at fremgangen og den lave arbejdsløshed på Mors bidrager til, at nogle af de unge, som var flyttet væk fra egnen, vender hjem igen.
En af de medarbejdere som er vendt hjem til Mors for at arbejde, er, Benjamin Kayser på 27 år. Han er uddannet bygningsmaler og har været ansat i DFI-GEISLERs stenafdeling siden starten af juli.  
- Jeg savnede Mors og det at bo tæt på familien, og da det samtidig er muligt at få et godt job på Mors, så var valget om at flytte tilbage nemt. Jeg vidste, at de manglede folk her hos DFI-GEISLER og havde hørt fra andre, at det er en god arbejdsplads. Nu har jeg selv erfaret, at det er et godt sted at arbejde, og jeg sætter især pris på, at her er masser af frihed under ansvar, siger Benjamin Kayser.
Omkring 90 procent af de ansatte bor i en radius af kun 30 kilometer fra fabrikken.

2017-10-18 11:08:47 | Casinobutler

God artikel og interessant statistik at fremhæve. Der var nok ikke mange, der havde sagt Mors, hvis man spurgte hvor det største dyk i arbejdsløshed var. En meget positiv fremgang og det er godt, at manglen på arbejde ikke er for stor i de mindre områder af landet.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android