2017-09-12 08:16:38 | Kategori: artikel

Karolines Hus på Fur inviterer på galleriudstilling,  Edith Borgholm Jakobsen mallerier bliver vist frem.
Hendes motiver er dels af mællkebøtter og dels af fjordlandskaber, hvorfor Fur er et perfekt sted til hendes udstilling.

Motiver af strande og fjord på Karolines Hus

Af Daniel Buizer
Resten af september kan du opleve Edith Borgholm Jakobsens malerier på galleriet Karolines Hus på Fur. Edith Borgholm Jakobsen er autodidakt maler og har deltaget i mange censurerede udstillinger, de seneste tre år på statscensurerede udstillinger. Malerierne, som udstilles på Karolines Hus, kalder den selvlærte kunstner for Naturligheder, og motiverne er dels af mælkebøtter og dels af fjordlandskaber. Det er indtryk og stemninger malet med store, lette penselstrøg, mange farvelag og i store formater. Farverne er multiple, varme og klare. Sommerlige. Motiverne er let genkendelige og samtidigt løsrevet fra de fysiske former og farver. Titlerne på malerierne indikerer, at der fra Edith Borgholm Jakobsens side er mere på spil end ren og skær naturglæde og fascination. Fjordmalerierne hedder, På en sommerkant.

- Der er der godt at være. Nogle gange må man helt ud til kanten, op på en bakke for at overskue det hele og måske se nye horisonter. Herved ses mangfoldigheden omkring én selv, og man får måske øje på nye udsigter, veje og muligheder, siger Edith Borgholm Jakobsen. Landskabet er malet ud fra indre billeder og oplevelser, men Edith Borgholm Jakobsen fortæller, at hvis hun selv skulle forsøge at stedfæste dem, vil det være omkring Limfjorden og strande på Fur. Så det er meget heldigt, at hun efter at have malet dem blev inviteret til at udstille på Fur-galleriet. Hun har gennem mere end 20 år holdt ferie på Fur, så det er ikke sært om øens natur dukker frem på lærredet. Kvinden bag værkerne er, og har altid været, meget fascineret af fjord og hav, så hun maler ofte motiver derfra. Hun mener selv at have fået en tidlig kunsterisk vandskade, idet hun er opvokset på Thyholm på en gård beliggende ved fjord og strand. Det er op til beskueren selv at finde sine oplevelser, veje og steder i malerierne. Ifølge hende er der mange stier at gå, det handler om at stoppe op i nuet og opleve naturen. At være tilstede og at se stort og småt her og nu.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android