2017-08-29 10:57:58 | Kategori: artikel

Oplevelser i børnehøjde på Brokholm

Fredag mødtes de fire private institutioner fra Fur, Glyngøre, Harrevig og Thise børnehaver til naturoplevelser på naturcenter Brokholm. Det er en årlig tilbagevendende begivenhed, og noget som både børn og voksne ser frem til.
Efter indtagelse af den medbragte frugt gik de to naturvejledere, Lea Stidsen og Jens Godskesen, på jagt efter kokasser fra de græssende køer. Kokasserne blev fordelt i plastickasser og tilsat vand - og så kunne børnene gå i gang med at finde ud af, hvilke dyr der gemte sig deri. Spartler blev flittig brugt og de små dyr blev nøje undersøgt, mens duften bredte sig. Ved synet af en lille edderkop, som forsøgte at kravle op af kassen, udbryder en pige – Jeg kan godt forstå, at den ikke gider være der.
På græsplænen, bag naturcenteret trampede børnene, mens de sang Mariehønen Evigglad. Stor var deres glæde, da de så regnormene komme op af jorden, og stolte viste de hænderne frem med de snoende orme. Lea Stidsen kastede en stor terning, som viste billeder af forskellige insekter. Børnene skulle så bevæge sig som fluer, edderkopper, tusindben og græshopper. For arrangørerne var det et dejligt syn, at se de cirka 40 leende børn flyve rundt som fluer.
Så var det tid til, at de fire grupper skulle på insektjagt. Med glas, kasse og sugerør i hænderne blev græs, jord og træstammer undersøgt og vendt i håbet om at finde nogle insekter. Det blev til mange forskellige dyr, før sulten meldte sig, og madkasserne kunne findes frem.
Om eftermiddagen, hvor regn og sol skiftede, gik børn og voksne tur på den fine sti gennem skoven og så på svanerne ved søen. Den oplevelsesrige dag sluttede med forældrekaffe og meget trætte børn.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android