2017-08-08 10:37:01 | Kategori: artikel

Jenlefest med åbenhed og tillid som temaer

Det var en stolt afgående formand, der i weekenden deltog i Jenlefesten årgang 2017. Efter 14 år på formandsposten takker Henning Linderoth af med lidt vemod, men han kunne glæde sig over en veloverstået fest med gode talere.
Temaet for årets Jenlefest var åbenhed og tillid, som lederen af det Radikale Venstre, Morten Østergaard, kom ind på i sin tale.
- Han var helt exceptionel, og vi er glade for, at vores talere kommer med noget, som spiller ind i det dagsaktulle med en skarp kant. Morten Østergaards grundliggende tema var tillid. Vi løser ikke noget uden tillid til hinanden, og ved at lukke os om os selv. Der skal dialog og handling til, ellers putter man sig bare væk. Det gik Morten Østergaards tale på, håbet om at der bliver dialog omkring politikken, både udenrigs- og indenrigspolitisk, og hvordan Jeppe Aakjær har stået for det i sit forfatterskab. Åbenhed ud til verden og overfor hinanden i Danmark, hvor Aakjær kunne vise vejen frem, som den store forfatter han er, siger Henning Linderoth.
De 550 gæster gav næsten et stående bifald til Morten Østergaard, hvis tale faldt i god jord med eksempler på en nationalistisk udvikling i Polen, Ungarn og især Storbritannien med brexit.
Vemodig og lettet
- Det er første gang, vi har oplevet, at der nærmest var stående bifald. Hans inddragelse af Aakjær passer også perfekt, siger Henning Linderoth, der håber at kunne fortsætte arbejdet med den store forfatter efter de 14 år på Jenle. Henning Linderoths højeste ønske ville være, hvis der kunne samles nogle forskere og bevillinger til at studere Aakjær.
- Så kan man komme helt i dybden, og det vil jeg meget gerne arbejde på. Han var en kolossal personlighed, med både en social profil og med naturen i højsædet. Han kan også trække turister til byen, og så kan vi måske få bragt andre forfattere med ind. Der er for eksempel Johannes V. Jensen, Thit Jensen, Marie Bregendahl og Thøger Larsen, som var rigtig gode venner. Der ligger huse for dem i området, og deres folkelige gennembrud skete her i Salling ved den vestlige del af Limfjorden. Den historie vil jeg gerne være med til at fortælle, siger Henning Linderoth.
Til hans sidste Jenlefest som formand, blev gæsterne underholdt med jazz-musik og havde en hyggelig og interessant dag.
- Jeg er selvfølgelig lidt vemodig, men det er også en lettelse. Jeg har arbejdet sammen med mange forskellige i mine år som formand, så jeg vil rigtig gerne sige tak til dem, og til alle de medlemmer som har støttet op om aktiviteterne på Jenle, slutter Henning Linderoth.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM


Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android