2017-07-11 10:53:11 | Kategori: artikel

Firma fra Salling får svensk kæmpeordre

Stenger & Ibsen Construction (SIC) i Balling har indgået den hidtil største ordre i virksomhedens historie. Ordren omfatter etablering af al infrastruktur, i hvad der bliver en af de største landbaserede vindmølleparker i Sverige.
Vindmølleparken bliver etableret ved Hammerdal, der ligger omkring 70 kilometer nord for Östersund i det centrale Sverige. Her skal SIC stå for opførelsen af 80 vindmøllefundamenter, 87 kilometer forsyningsveje, 21 hektar kranpladser samt alt arbejde med internt kabelnet.
Når projektet står klart primo 2020, giver de 80 vindmøller fra Vestas, med en samlet effekt på 288 MW effekt, en produktion på 1TWh/år, svarende til forbruget for 100.000 husstande. Til den tid vil der være anvendt i omegnen af 50.000 m3 beton og 6.000 ton armering til de 80 fundamenter, 800.000 ton vejmaterialer, 120 kilometer internt el kabel og 20kilometer luftledning, altsammen håndteret af SIC.
- I de sidste par år er omfanget af vindmølleprojekter under etablering i Sverige været kraftigt faldende, specielt på grund af faldende energipriser. Til gengæld er det svenske marked et af de mest kost-effektive markeder at etablere vindmølleparker på. Så ved et dedikeret samarbejde mellem kunden, Vasa Vind AB, mølleleverandøren Vestas og SIC er det igennem det seneste år lykkedes at finde optimeringer og smarte løsninger, der trods lave energipriser muliggør udførelse af projektet. Vi er naturligvis stolte over, at vi er en del af holdet på et så ambitiøst projekt, der fører til en af Sveriges største og mest effektive vindmølleparker til dato, siger direktør i SIC, Jens Ibsen.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android