2023-09-11 15:54:02 | Kategori: artikel

Fællesskab i fokus på Salling Efterskole

Det første måned har traditionen tro haft fokus på at skabe et godt fundament for fællesskabet på Salling Efterskole.

Der er igen liv på Salling Efterskole efter en lang sommerferie. Søndag den 13. august tjekkede 166 elever ind på skolen til 10 måneders efterskoleliv med alt hvad det indebærer.

Ud over at skulle se forældrene dreje ned af Fælhøjvej og føle sig en smule efterladt, så har en af de store oplevelser i den første måneds tid, været introturen. Her tog hele skolen til Kildeborg, tæt ved Glyngøre, for at være lidt tættere sammen, udvikle fællesskabet og lære hinanden bedre at kende. 

- Vi tog den lange vej til Kildeborg, så eleverne kørte 4-5 kilometer inden de mødte en post, hvor de blev mødt af noget personale, der havde udtænkt sjove aktiviteter. På den måde blev de 31 kilometer slet ikke så lange, selvom nogle elever nok vil mene, at det bestemt var langt nok, fortæller Camilla Marckmann Hansen, der er lærer og en af arrangørerne.

15-årige Nanna Skamriis Kjær fra Hjørring: - Det var lidt hårdt og man blev presset, men det var også mega hyggeligt, for man lærte hinanden at kende på en ny måde, på sådan en tur ud af huset. Jeg fik snakket med en masse nye mennesker, fortæller hun.

Verdenshold med tidligere lærer

Og næppe var eleverne returneret til skolen, før end DGI Verdensholdet havde meldt sin ankomst og leverede en dag med workshops og en lille forsmag på deres show, som eleverne dagen efter tog til Skive for at opleve i sin fulde længde. 

For en stor del af personalet og et par af de elever, der gik på skolen sidste år, var det en helt særlig oplevelse, da en af gymnasterne, Therese Hedegaard, var ansat som gymnastiklærer i det forgangne skoleår.

- Det var en rigtig god dag, og deres show i Skive var flot. Det var fedt at se hvor langt verdensholdet er kommet på to måneder og også forestille sig, hvad det kan blive til, når de kommer tilbage til Danmark med deres færdige show, fortæller 16-årige Mille Tanderup Bedsted fra Vinderup. 

Mille gik også på skolen sidste år, og derfor var det ekstra specielt at se sin tidligere gymnastiklærer på gulvet.

- Det var så sejt at se Therese, og se hvad hun har kæmpet for hele sidste år, fortæller hun.

Forude venter mange oplevelser og flere af eleverne har allerede pejlet sig ind på, hvad de tror bliver højdepunkterne.

- Jeg glæder mig til gymnastikopvisningerne, og jeg tror det bliver fedt ligesom skituren, selvom jeg aldrig har stået på ski før. Og fordi jeg går i Projektklassen, så ser jeg altså også frem til vores udveksling med venskabsskolen i Tyskland, slutter Nanna Skamriis Kjær, inden hun er på vej ud af døren, for at hjælpe med at arrangere den årlige Salling Fest for lokale 5.-7.klasser.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android