2023-05-22 17:13:13 | Kategori: artikel

 
Foto: Jan Sand.

Op mod 400 borgere deltog i Lokaldysten
Der blev tilbagelagt mange kilometer i Roslev forleden. Borgerne I Roslev og de omkringliggende byer imponerende i den grad repræsentanterne fra Bevæg Dig For livet, da et sted mellem 350 til 400 borgere troppede op i bunden af Jernbanegade i Roslev, for at deltage i den lokale udgave af Lokaldysten. I alt er der ni lokaldyster i Skive Kommune, og vinderen findes den 10. september i forbindelse med årets Skive Løbet. Det lokalsamfund i kommunen, der går, løber eller cykler flest kilometer, vinder lokaldysten i hele kommunen. 


I Roslev handler det i år særligt om at samle penge ind til de nye vinger til byens mest berømte vartegn Roslev Mølle. Bevæg Dig For Livet, har som målsætning at hele Danmark skal være verdens mest aktive nation i 2025. Det er målsætningen for den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie, der har som mål at sætte Danmark i bevægelse. Nordea-fonden, TrygFonden, DIF og DGI investerede tilsammen 100 millioner kroner i projektet fra 2015-2018, og fondene har udvidet med 94 millioner kroner fra 2018-2021. Ved opstarten af projektet var status, at 68 procent af befolkningen var idrætsaktive, og 41 procent var medlem af en idrætsforening.I Roslev var der flotte medaljer til de første 100 børn, der krydsede målstregen, og den hurtigste - og første - var 11-årige William Dalgaard Sønder fra Roslev.Efter det veloverståede løb var der gratis Sluch Ice til alle børn, og der kunne købes pølser med brød, øl og sodavand, hvoraf alt overskud ligeledes går ubeskåret til møllevingerne. 


Humøret var højt, og vejret var strålende, så det var alt i alt, en stor succes, om det så rækker til at vinde årets lokaldyst, må tiden vise. I Roslev blev der i hvert tilfælde gjort et ihærdigt forsøg, der vel kunne give genlyd i de andre deltagende lokalsamfund.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android