2023-05-15 08:46:01 | Kategori: artikel

Oplev Madmødet 2023 i hele Skive Kommune
Igen i år er Skive Kommune med til at sætte fokus på lokale fødevarer, når Madmødet 2023 skydes i gang mandag i uge 21, og afvikles helt frem til og med 2.pinsedag. Madmødet er Midt- og Vestjyllands store fødevarefejring, der samler alle dem der spiser, dem der dyrker og høster, dem der producerer, dem der tilbereder og dem der bestemmer. Madmødet er samlet omkring en lang række events og aktiviteter ude hos lokale fødevareaktører. Alt fra landmænd til restauranter og kulturinstitutioner byder indenfor og sætter fokus på vor egns skatte indenfor fødevarer i de 7 midt- og vestjyske kommuner.


I løbet af uge 21 afvikles der hele 6 arrangementer lokalt i Skive Kommune under Madmødet 2023. Foruden disse har 5 restauranter beliggende på Skiveegnen valgt at lave en særlig ”Madmødet Menu”, som kan bestilles og nydes på de enkelte restauranter hele ugen. Fælles for disse menuer, er at minimum halvdelen af råvarerne er fra lokalområdet. De er Limfjordens Hus, Restaurant Ballast, Brænderiet Limfjord, Højslev Kro og Lyby Strand.


Et helt nyt og anderledes tiltag, som man i år vil kunne opleve, er når Bogbussen tager på ”Roadtrip” med lokale egnsretter. Hele ugen kan man besøger bogbussen på et af dens stoppesteder, og smage på simple egnsretter og bidrage med sin egen ret og opskrift, som måske har en helt særlig betydning eller historie. Alle opskrifter samles efterfølgende i et opskriftshæfte, og bedste opskrift præmieres med et gavekort til en af de lokale restauranter. Tidsplan og stoppesteder findes på madmødets hjemmeside. 


Er man til gastronomi på højt plan kombineret med havudsigt, så bør man overveje at deltage på ”Den gastronomiske tur langs Limfjorden” fredag den 26.maj, hvor Destination Limfjord har sørget for en guidet bustur rundt til tre af Skiveegnens bedste restauranter. Turen inkluderer forret, hovedret og dessert samt drikkevarer på henholdsvis Fur Bryghus, Restaurant Limfjordens Hus og Lyby Strand. I løbet af weekenden i uge 21 vil det også være muligt at komme til Åben Hus på Greenlab eller til gårdmarked hos IdylIdyl i Hem. Begge steder vil der være smagsprøver på lokale specialiteter fra flere forskellige fødevareaktører. Det er gratis at deltage og alle er velkommende. 


For tredje år i træk kan du komme med på ”Madmødet Touren” – en guidet bustur rundt på egnen med adskillige stop og oplevelser undervejs. I år går turen bl.a. til Brænderiet Limfjord, Greenlab og Fur Bryghus, hvor der bliver rundvisninger, fortællinger og smagsprøver på alt fra øl og gin til trøfler og muslinger.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android