2023-05-01 14:44:40 | Kategori: artikel

Ukrainere får hjælp fra Tøjcentralen i Åsted
I Åsted kan ukrainske flygtninge få en ekstra håndsrækning. I det gamle forsamlingshus finder du nemlig Tøjcentralen - et frivilligt tiltag, der startede i forbindelse med krigen i Ukraine, og som en gruppe borgere står bag. Her er der åbent hver torsdag formiddag klokken 9.30 til 12 og den første lørdag i hver måned om formiddagen klokken 9.30 til 12, fortæller en af de frivillige i Tøjcentralen Rita S. Pedersen. Her kan ukrainerne hente de ting, som de mangler - helt gratis.


- Vi er en gruppe på otte frivillige, der skiftes til at være der, når der er åben. Der kommer ukrainere fra både Salling, Skive og Mors - og også fra andre dele af landet. Alle ukrainske flygtninge er meget velkommen, siger Rita S. Pedersen.


Kan ukrainerne ikke selv komme til Åsted, så henter de frivillige dem gerne - lige som de også kan køre tøj og andre ting til ukrainernes bopæl. Udover tøj er der også køkkengrej, pynteting, sko, tasker, cykler, tæpper, sportstøj - ja, alt muligt at hente gratis i Tøjcentralen.
- Vi sender også ting til Ukraine via en central i Holstebro. Hver gang pakker vi cirka 35 kasser med ting og tøj, siger Rita S. Pedersen.

Tiltaget tog sin start i april sidste år, hvor der på Facebook blev etableret en gruppe, hvor de borgere, der ville hjælpe med at sætte huse med mere i stand til de kommende flygtninge, kunne bidrage. 


- Det væltede ind med ting og tøj, og det blev starten på Tøjcentralen. Forsamlingshuset låner vi gratis. Alle er så hjælpsomme, og vi modtager simpelthen så meget. Vi sorterer alt. Vi sender kun de ting videre, som vi selv kan stå inde for, siger Rita S. Pedersen, der glæder sig over den flotte opbakning.


Udover et sted at hente ting og sager er Tøjcentralen også blevet et sted, hvor ukrainere fra egnen kan møde hinanden. Og så er det et sted, hvor det er trygt at snakke om det, der rører sig - også de svære ting.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android