2023-03-20 15:01:15 | Kategori: artikel

Roslev får endnu et grønt områdeTeknik - og Miljøudvalget har sagt ja til at frigive 500.000 kroner til anlæggelsen af et rekreativt område på den gamle æbleplantagegrund i Frugtparken i Roslev. Lokalt kaldes området også gartnerigrunden, og den har længe ligget tom og uden bebyggelse. Området ligger midt i Roslev og er på cirka 15000 kvadratmeter. Da det er forurenet må det ikke bebygges, og nu skal området altså i brug på anden vis.


I forbindelse med den tidligere frugtplantage på området, har giftstoffet DDT været anvendt. At rense grunden op vil gøre byggegrundene alt for dyre, og derfor indkaldte man borgerne til et møde, hvor de i Salling Hallerne kunne komme med deres forslag til, hvad området i stedet skal bruges til. Senere er der lavet en plan, og denne er forelagt borgerne i Roslev, der har taget positivt mod idéen.


Når arbejdet starter skal der køres 3500 m3 ren muld og jord ud på området, hvorefter der etableres stenmels stier og ryddes ud i den eksisterende beplantning. De resterende midler til opførelse af madpakkehus og aktivitetsredskaber, såning af græs og urter samt beplantning, arbejder borgerforeningen i Roslev på at skaffe via fonde. Borgerforeningen samarbejder med den kommunale fundraiser, og det forventes at det lykkes at fremskaffe de nødvendige midler til projektet.


Den fremadrettede drift af området vil ske i samarbejde imellem borgerforeningen og forvaltningen. Arealet vil blive driftet naturvenligt, således at kun stier og græs omkring inventar/redskaber vil blive vedligeholdt regelmæssigt.


Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android