2023-03-07 08:22:18 | Kategori: artikel

Ulve på Fur

Der er foredrag på Fur Museum med museumsinspektør Bo Pagh Schultz den 16. marts, og her kan du blandt andet høre om ulve.


I tiden efter sidste istid rykkede planterne ind på tundraen og med dem dyrene. Planteæderne trak rovdyr med sig. Gennem tiderne skete udskiftninger naturligt. I takt med at menneskene blev mere mangfoldige sørgede jagt og ændring af levesteder for at de største af dyrene forsvandt. I dag har Skandinavisk Dyrepark på Djursland rovdyrene bag hegn, men i nyere tid er rovdyr som ulve igen dukket op sydfra. 
Planteædere som bævere, vilde heste, bisoner og elge er sat ud i naturparker, men uønskede rovdyr som vildsvin og mårhunden bekæmpes. Foredraget omhandler de svundne tiders dyreliv og de naturlige klimaudsving og tager pulsen på ulvens tilstedeværelse. I 1813 blev Danmarks daværende sidste ulv skudt ved Estvadgård syd for Skive, og 199 år senere dukker en ulv op i Thy. 


Der vil i forbindelse med foredraget være en mobil udstilling af udstoppede rovdyr. Foredraget er gratis – man skal bare møde op.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android