2023-01-23 13:43:12 | Kategori: artikel

Nye byggegrunde på vej i RoslevOm et års tid kan Roslev se frem til nye byggegrunde syd for Sønderkær. Teknik og Miljøudvalget i Skive Kommune har givet forvaltningen besked på at lave kommuneplantillæg og lokalplan for området, og når disse er vedtaget, kan et stykke privatejet landbrugsjord eksproprieres.

Det sker efter flere forsøg på at forhandle med ejeren om jordstykket, men han ønsker ikke at sælge. Det er borgere fra Roslev, der har kontaktet kommunen med ønske om flere byggegrunde til boliger i byen. Siden den 13. april 2021, hvor udvalget igangsatte planlægning for et nyt boligområde i Roslev, har det været en proces med borgere og grundejere i byen for at finde egnede arealer. I den proces er det blevet klart, at der reelt kun er en enkelt velegnet placering, hvor planlægningen ikke begrænses af lugtgener fra omkringliggende husdyrbrug eller andre forhold. Derfor er der reelt kun en enkelt velegnet placering.
 
Den egnede placering ligger i den sydlige del af Roslev ved Sønderkær og omfatter det nordøstligste hjørne af matrikel 8bd, som er det jordstykke, der ikke ønskes solgt.

Lokalplanen vil udlægge areal til 10-15 åben-lav boliger, til fælles udendørs opholdsareal og til forsinkelse og rensning af regnvand fra lokalplanområdet og fra den sydlige del af Roslev.
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android