2023-01-03 09:21:43 | Kategori: artikel

Foto: Anna Glavind.


Politi og akutberedskab melder om roligt nytårBåde hos det lokale politi samt fra akutberedskabet meldes der om et forholdsvist roligt nytår sammenlignet med andre år. Lokalt kunne Skive Politi fortælle om fem sprængte postkasser i forbindelse med nytåret eller dagene op til, og også en enkel skraldespand måtte lade livet. Desuden måtte tre brande slukkes - to af dem var i containere i Skive midtby, hvor nedfaldet fyrværkeri menes at have startet ilden. Værre så det ud på Mejerivej i Tødsø på Mors. En kvindelig bilist efterlod sin bil der fredag, da et dæk var punkteret, men da hun ville hente bilen lørdag morgen, var den total udbrændt. Politiet oplyser, at nogen har skaffet sig adgang til kabinen, hvorefter der er kastet skyts af tungere kaliber ind i bilen. Bilens dør og forrude blev således fundet 25 meter fra den udbrændte bil.


I Dommerby kastede en gruppe unge mennesker fyrværkeri mod en forbipasserende bil, som blev ført af en ung pige. Den slags ser ordensmagten alvorligt på, da der kan ske færdselsuheld.
Mandag før deadline på ugens avis var der ikke kommet nytårs-anmeldelser fra Salling-området, bortset fra en knust rude i et hus i Hovedgaden i Durup. Det skete lørdag. Den åbning til huset havde åbenbart været for stor en fristelse for tyve, for da familien i huset tog til nytårsfest nogle timer senere, kom de hjem til et hus søndag morgen, hvor der havde været indbrud. Et TV er stjålet.
Tre gange måtte Skive Politi dæmpe gemytterne ved husspektakler nytårsnat, og så kom der otte klager over larm fra fyrværkeri. Den mest markante drejede sig om en matrikel i Skive midtby, hvor der i 3,5 timer blev fyret kanonslag af - kontinuerligt.

Færre ambulance-udrykninger
Tal fra landets fem regioner er indsamlet af Region Syddanmarks AMK-Vagtcentral, og herfra lyder meldingen, at den samlede travlhed har ligget under normalen. Tallene er opsamlet fra kl. 18.00 nytårsaften og frem til 06.00 nytårsmorgen. Der blev 1289 gange ringet 112, hvor det har handlet om akut sygdom eller tilskadekomst. Det er færre end sidste år, hvor 1442 ringede 112. Det udløste 937 udrykninger med ambulancer, akutlægebiler og akutbiler. Det er færre end sidste år, hvor der var 1184 kørsler. Akutlægehelikopterne var med 5 flyvninger i luften flere gange end sidste år, hvor akutlægehelikopterne havde 4 flyvninger. 


På landsplan melder Region Syddanmarks AMK-Vagtcentral desuden om 55 udrykninger, som de fem AMK-Vagtcentraler har vurderet til at være på grund af fyrværkeri. Dermed er der her tale om en stigning i forhold til sidste år, hvor tallet var på 44. Af de 55 fyrværkeri-relaterede udrykninger er der 28 udrykninger til øjenskader og 17 udrykninger til håndskader. Sidste år var der henholdsvis 14 udrykninger til øjenskader og 16 udrykninger til håndskader.


Lokalt, som dækkes af Region Midtjylland, var der i perioden 261 112-opkald og 200 udrykninger. De fyrværkeri-relaterede udrykninger forløb sig til 11 styk, og heraf var seks håndskader og en øjenskade.
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android