2022-11-28 09:22:39 | Kategori: artikelFoto: Skive Kommune/Thomas Køser.


Gadeplansteamet i Skive roser de ungeFor godt 2 år siden blev der for alvor ryddet op i Skive og omegn. Porsche-banden, som en gruppe unge blev kaldt lokalt og i medierne, havde længe gjort byen usikker for andre, og der var blandt andet solgt rigtig meget narko. Politiet slog til, sagen kørte sin gang i retten, og bagmændene måtte bag tremmer. I dag er der slet ikke de samme problemer i Skive, vurderer Jan Snejbjerg Jensen, der er Leder for gadeplansindsatsen i Skive Kommune og ansat ved Ungdomsskolen-Skive. Årsagerne er flere. Blandt andet er det lykkes at undgå at næste generation af unge i Skive gik i de ældre dømtes fodspor.


- Vi gik ind med en ekstra indsats over for de yngre i Skive. Der blev blandt andet ansat en ekstra gademedarbejder, så vi kunne have det nødvendige fokus på de unge, som vi kunne frygte kunne finde på at indgå i lignende kriminalitet. Det er ikke vores indtryk, at der er dannet en ny gruppering, og det glæder os - ikke mindst på vegne af de unge, siger Jan Snejbjerg Jensen til Salling Avis.


Sammen med det lokale erhvervsliv og tiltag som Coop Crew er det således lykkes at få rigtig mange unge i arbejde.

- Et fritidsjob gør en forskel. Og rigtig mange kræfter har været medvirkende til, at det er lykkes at skabe de job, der skulle til for at de unge kunne tjene deres egne penge i stedet for at blive lokket ind i en kriminel levevej. Listen over aktører der har bidraget er lang, UU, det lokale jobcenter og mange flere har også spillet en stor rolle, så det er en opgave, der er løftet i fællesskab, siger Jan Snejbjerg Jensen.

Ros til de unge
Han peger på, at man nu kan se, at de unge ikke blot bliver i fritidsjobbet men også søger videre derfra på en uddannelse.


- Det er klart, at mange af disse unge har set, hvor galt den kriminelle levevej kan gå, når der uddeles lange fængselsstraffe og endda udvisninger af landet. Det tager noget af det glamourøse af det, siger Jan Snejbjerg Jensen.


Sammen med sit team af gademedarbejdere vil han dog gerne pege på de unge selv, som den egentlige årsag til, at tingene i dag ser anderledes ud for dem og deres fremtid.


- Alle de instanser inklusiv os, som har været involveret, kan bygge bro og formidle uddannelse og jobmuligheder, men i sidste ende er det jo de unge selv, der har lavet ændringen. Det er dem, der har løftet opgaven, er mødt op i skole og på job, og har valgt at følge en anden vej. Det vil jeg gerne rose de unge selv for, siger Jan Snejbjerg Jensen.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android