2022-11-28 09:13:59 | Kategori: artikel

Mød egnens uldne plæneklippere
Hvis du bevæger dig rundt i Skive Kommune, så har du nok bemærket nogle af de mange fåreflokke, der ofte kan ses på forskellige arealer. Dyrene går ofte ude på forskellige tidspunkter af året, og de er med til at holde græs og ukrudt nede, samtidig med at de plejer naturen. Det fortæller fåreavler Karsten Villadsen, der ejer Sheepcorner i Rødding. Han har avlet får siden 1999.


- Får er gode naturplejere, og der er flere fordele ved dem, da de kan fremme betingelserne for mere sjældne planter og dyreliv, og de også er med til at beskytte områder med fortidsminder, siger Karsten Villadsen til Salling Avis.


Karsten Villadsen har selv ofte får gående på forskellige arealer - herunder ved Balling-Rødding Varmeværk, og dyrene kan sagtens gå ude hele året med den rigtige huld og uld, fortæller den erfarne avler.
- De er hårdføre dyr, så det skal være meget koldt, før de skal tages ind. De skal dog kunne søge lå fra regn, måske under nogle gode grantræer, siger han.


Samtidig bliver fårene naturligvis tilset dagligt.


Udover at pleje naturen og undgå brug af maskiner og dermed forurening er der også en anden fordel ved fårene. De kan nemlig spise bjørneklo, som er en uønsket og invasiv art i den danske natur. Og de uldne plæneklippere sætter gerne tænderne i planten, som kommuner landet over forsøger at komme til livs.
- Udover bjørneklo kan får også bekæmpe andre uønskede planter, og også brændenælder og tidsler. De er meget effektive, siger Karsten Villadsen.


Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android