2022-11-21 14:34:15 | Kategori: artikel

Julehjælpen gør en forskel for lokale familier
Julen varer længe og koster mange penge, men ikke familier har lige meget at tage af til gaver og julemad. Derfor kan de søge om julehjælp, og det kan blandt andet sker hos Røde Kors Nordsalling, der dækker de gamle Sallingsund og Sundsøre kommuner. Det fortæller formand Birthe Abildgaard, der lige nu modtager ansøgninger om julehjælp fra de udsatte familier. Fristen for at ansøge om julehjælp er den 30. november, og formanden forventer flere ansøgninger i år end tidligere. Det skyldes, at flere familier er ramte økonomisk af inflation og stigende priser på stort set alt.

- Det er svært at forudse, hvor mange ansøgninger vi får i år, for det varierer meget. Et år fik vi otte, og et andet fik vi 20 ansøgninger. Vi forsøger at hjælpe så mange som muligt, hvis de opfylder kriterierne for julehjælp. Det er min fornemmelse, at flere familier i år har det svært, siger hun til Salling Avis.

Ansøgningsskemaer kan hentes i Røde Kors butikkerne i Glyngøre og Jebjerg, ellers ved at kontakte Birthe Abildgaard på mail.

- Hjælpen består af et gavekort til en dagligvarebutik, siger hun.

Ny café
Røde Kors Nordsalling hjælper ikke kun til jul. Siden sommerferien har afdelingen haft en café for flygtninge på Stationen i Durup. Dette er en ny aktivitet, som har fået en flot modtagelse.

- Alle flygtninge er velkommen i caféen, og der er plads til flere. Den finder sted hver 2. tirsdag. Lige nu har vi mange ukrainske flygtninge i caféen, siger Birthe Abildgaard.

Hun glæder sig over opbakningen til de lokale genbrugsbutikker, lige som hun glæder sig over de frivilliges store indsats i Røde Kors afdelingen. Senest ved Landsindsamlingen i oktober, hvor hele 55 borgere fra afdelingens område samlede ind.

- De samlede så mange penge ind, at Røde Kors Nordsalling endte i top ti blandt de afdelinger i Danmark, som indsamlede flest penge til hjælp til udsatte, siger formanden.
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android