2022-11-15 08:51:10 | Kategori: artikel

 


Foto: Cirkus Mascot.

Cirkus Mascots direktør fylder 60 år


Marianne Deleuran har aldrig været nogen cirkusprinsesse. Hun er i stedet ophavskvinde, cirkusdirektør, mor med mere og magisk i manegen. Den 25. november fylder hun 60 år.
Siden 1994 har Marianne drevet Cirkus Mascot – dengang sammen med Jess, som er far til Daniel og Andreas, og siden med den ældste af sønnerne, Daniel, som de seneste år har været Cirkus Mascots sprechstallmeister. Andreas hjælper til fra Aarhus, hvor han læser på universitetet. Cirkus Mascot er et familieforetagende.


Marianne anede ikke, at hendes kommende mand kunne trylle, da hun mødte ham i 1987, hvor de begge var ansat på Jysk Telefon. Hun opdagede ved et tilfælde, at han havde et skab fyldt med tryllerekvisitter, og så var det, at hun foreslog, at de skulle bruge det til noget…Det gjorde de. De tog ud for at trylle, og med årene fik de en fælles drøm om eget cirkus. De forsøgte at låne penge i banken – uden held, og i stedet fik de lov til at køre med et cirkus fra Tyskland i eget navn. Det var lidt af en forestilling, og den stoppede tre uger inden sæsonen var ovre.

Det gik slet ikke, og så måtte Marianne og hendes mand igen gå til banken. Nu skulle de låne penge til det cirkustelt!På landevejen

Den 9. april 1994 trillede Cirkus Mascot ud i landet for allerførste gang. De havde kurs mod nogle hårde år. Der var plads til 270 i teltet – men publikum strømmede ikke ligefrem ind. Med sig i cirkusvognen havde de sønnen Daniel på fire år, en puddel og et par ballonhunde. Siden hen et par geder og flere hunde. Og gæs, ponyer og udenlandske artister. Cirkus Mascot blev langsomt en succes, og Marianne fandt ud af, at hun har en særlig forbindelse med dyr. Hun kan få dem til næsten hvad som helst – og de kan få hende til det hele. For dyrene i Cirkus Mascot skal have det sjovt. Det, der ser legende let ud – skal være drevet af lyst og leg, og det er sådan, hun træner dyrene, som hun år efter år begejstrer cirkuspublikummet med.


Daniel har været med i manegen siden han var helt lille. Andreas kom til verden en augustdag i 1997, midt i sæsonen, så da vandet gik, blev Marianne kørt til en lille by et stykke fra cirkuspladsen, hvor hun blev hentet af sine forældre, så hun kunne blive kørt til hospitalet. Cirkus skulle køre videre, så cirkuskolonnen fortsatte turen, og Marianne kunne da også sagtens selv. Andreas er født på en søndag. Marianne var tilbage i cirkus om fredagen.Talent på TV

I 2013 bliver Marianne skilt, og hun og sønnen Daniel driver Cirkus Mascot videre sammen. De bor tæt på hinanden – Marianne på cirkusgården sammen med sin kæreste, der i øvrigt har hænderne skruet rigtigt på og derfor er til stor hjælp – og Daniel i nabohuset. Produktet er grundlæggende det samme; dyrebare øjeblikke for børn og deres voksne. Cirkus Mascot har vokset sig større, med det er stadig tilegnet de mindste. Staben tæller et par og tyve, og så undervejs nogle ponyer, gæs, grise, hunde og geder. Cirkus Mascot turnerer hver sommer – og har det seneste år optrådt i sportshaller rundt omkring i landet. Deres kernepublikum er de yngste og deres forældre og bedsteforældre, de hygger sig i hallerne, hvor cirkus og sjov kan kombineres på fineste vis.


Marianne har brugt noget nær halvdelen af sit liv på at lave cirkus. Hendes metier er dyrene. Hun kan noget særligt i selskab med dem; og det meste af landet kunne ved selvsyn konstatere talentet, da hun i 2018 medvirkede i Tv-programmet ’Danmark har talent’ med hunden Bobby og grisen Yrsa. Det gik godt, og det går godt. Marianne elsker sit familieforetagende; cirkus med – og for – dem, hun holder allermest af.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android