2022-09-13 10:11:45 | Kategori: artikel

Motion og bevægelse i vand i DurupMotion er vigtigt, og når det foregår i vand, kan mange flere ofte finde glæde ved at bevæge sig. Durup Svømmeklub har flere hold til de, der ikke nødvendigvis er så vild med ”bare at svømme”. Klubben har for eksempel både aquafitness og aquaspinning på programmet.


Der er flere fordele ved at træne i vand. Du føler dig vægtløs og kan udføre bevægelser, som du ikke kan på land, og modstanden i vandet belaster musklerne og gør dem stærkere, ligesom motion i vand ikke belaster dine muskler, sener og led så meget som på land. Det er for mange også en fordel, at motion i vand er skånsomt og trygt. Du kan ikke falde, og vandet støtter dine bevægelser.


- Aquafitness er en bred betegnelse for træning i vand uden almindelig svømning. Der kan trænes med og uden redskaber, og det foregår i den lave ende af bassinet. Vandets modstand er en gratis medhjælper, der gør træningen effektiv…. Og tro det – man kan godt få røde kinder og sved på panden, siger Carsten Wahl, der er holdleder i Durup Svømmeklub.


Han fortæller, at træningen er skånsom for kroppen, blandt andet på grund af opdriften i vandet, og alle kan være med, uanset køn, vægt, alder og svømmefærdigheder. 


Aquaspinning er spinning på cykel, og foregår i den lave ende af bassinet, hvor deltagerne er i vand til navlen.


- I forhold til spinning på land er Aquaspinning ganske anderledes. Det føles ikke lige så hårdt som på land, da vandet gør, at man ikke føler, at kroppen ”koger over”. Man bestemmer selv, hvor hårdt det skal være, alt efter hvor meget gas man giver den. Spinning i vand belaster heller ikke kroppens led, så man undgår skader. Vi prøver at gøre spinning i vand til en attraktiv og sjov sport, siger Carsten Wahl.


Da træningen foregår i vand, er det muligt at variere træningen med for eksempel intervalcykling til kondition og styrketræning med øvelser såsom armstrækninger, hvor man ”svæver” i vandet og holder ved cyklen. Der kan også laves maverulninger og øvelser med mere eller mindre vandfyldte håndvægte.


I Durup Svømmeklub er der desuden seniorsvømning mandag eftermiddag og fredag formiddag. 

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android