2022-09-06 08:51:39 | Kategori: artikel

 
 
  Haven er et frirum og en oase
 
De dovnes have. Sådan kalder Tinne og Niels Skov fra Roslev selv deres have, som ligger på hjørnet af Fredensgade og Kærvej, men dovne er haveejerne nu ikke. Godt nok skal de aldrig klippe hæk - for sådan en har de ikke - og der er meget lidt vedligehold i haven, men da idéerne til at udskifte planter, afprøve nye ting og hele tiden udvikle på haven nærmest springer fra dem, så er der altid aktivitet i haven alligevel.
- Vi har brugt mange timer på at anlægge haven, og det arbejdet startede i 2019 for alvor. Den er ikke færdig, og det bliver den heller aldrig, for vi får hele tiden nye idéer, siger Tinne Skov, imens hun sammen med sin mand Niels Skov viser rundt mellem de mange planter og brugskunst samt rindende vand i haven.
Hun fortsætter:
- Det er vores frirum og oase. I de 20 år jeg var familieplejer, brugte jeg altid haven som et sted, hvor jeg kunne gå ud og koble fra. I haven er der ingen spørgsmål.

Spørg bare
Parret er både medlem af Haveselskabet og har planer om at deltage i Åbne Haver i 2023, og derfor er de da også lige nu ved at lave haven om - igen.
- Forberedelserne er i gang, og til næste sommer kan man se ændringerne, siger Niels Skov uden at løfte sløret mere nu.
Tidligere boede parret på Holmgårdvej på et større nedlagt landbrug, og mange af planterne i haven har de da også taget med fra Yttrup til Roslev. Endda et lille træ har fulgt dem til den nye bopæl.
- Vores eneste problem er, at haven er for lille, siger Tinne Skov og griner.
Parret flyttede til Roslev i 2017, og der er kun to af de oprindelige planter tilbage i haven i dag. De er gladefor at bo i kvarteret og for de snakke, som de ofte får med folk, der går forbi.
- Vi elsker at snakke om haver, så man skal endelig bare spørge os, når vi er ude. Vi har da også af og til taget folk med ind i haven, så de kan se det hele lidt tættere på, siger Tinne Skov.
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android