2022-06-20 15:47:02 | Kategori: artikel

Masser af fællesskab og kammeratskabSavner du en god fritidsaktivitet, hvor du samtidig lærer om både naturen og fællesskabet og får nye venner, så er KFUM i Roslev en mulighed. Spejderne har plads til flere, og gruppen har fine faciliteter på Kærvej, hvor de har overtaget den tidligere rigssal fra Jehovas Vidner og bygget den om til spejder-brug. Aktiviteterne er mange, og leder for Bæverne Alice Rasmussen fortæller, at der især er brug for flere spejdere i denne aldersgruppe. 
Bæverenheden er for børn alderen 6 til 8 år.

- Vi er ikke den eneste by, der savner flere Bævere. I nogle byer er man ikke lykkes med at oprette en gruppe for denne aldersgruppe, fordi der ikke er nok børn tilmeldt, og det er synd, hvis det skulle ske i Roslev. Lige nu har vi kun en enkel Bæver tilmeldt til næste sæson, siger hun.
Alice Rasmussen opfordrer derfor interesserede til at kontakte KFUM i Roslev, også hvis man er nysgerrig på at komme og se, hvad spejderne går og laver.

Der er mange oplevelser for de unge poder i gruppen. Blandt andet har de som led i Ramasjang Redder Pindsvinene lavet Pindsvinebo, og så har de unge spejdere også besøgt landmanden Michael Bisgaard, som er økolog. Det skete i forbindelse med det nyopstartede Naturmærke.

- Det var en kæmpe oplevelse, og der blev stillet mange gode spørgsmål, til Mogens Rasmussen, som er ansat på gården. Drengene var også ved at regne, for de ville gerne vide, hvor mange liter mælk en ko gav om dagen - og det var 40 liter. Bagefter fik børnene lov til at smage på oste fra Thise mejeri, siger Alice Rasmussen.

Bæverne laver også bål og får spejderburger - som er en stegt skumfidus imellem to mariekiks. De går ture på fem og 10 kilometer, sover i shelter engang imellem og lærer om den kristne tro og hvordan man er god kammerat. I år deltog Bæverne også i den såkaldte Bæver-turnering i maj.

- Bævere fra hele Salling mødes og løser opgaver. Deltagerne bliver bedømt på samarbejde, viden, evnen til at hjælpe og lederevner. Det hele foregår naturligvis som en leg, og alle vinder, siger Alice Rasmussen.
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android