2022-05-23 08:01:30 | Kategori: artikel

 
Bryghuset er en kæmpe ressource for egnen

Uanset hvor i Danmark du er, så kender mange til Fur. En af årsagerne er, at de måske har smagt en øl fra det lokale bryghus på øen, har spist der eller deltaget i en af brýghusetss koncerter, der ofte byder på store navne i mere intime rammer end de store koncertsteder. Fur Bryghus rækker nemlig langt ud over kommunegrænsen, når det kommer til kendskab og det er bestemt ikke en succes, som folkene bag er kommet sovende til. Tvært imod. Der ligger mange timers arbejde tilsat mange messer - og også de helt små af slagsen - samt et vedvarende fokus på en målsætning, som blev startet af ejerne – Mildred og nu afdøde Mogens Fog. 

- Det er en fantastisk rejse, hvor vi virkelig har arbejdet hårdt også for at nå hertil, hvor vi er i dag. Vi startede som et bryghus med restaurant, men i dag hviler vi på tre ben: det gode specialøl, en velrenommeret restaurant og vores events og koncerter, siger forretningsfører Per Kristensen til Salling Avis.

Avisen møder ham og brygmester Flemming Asmussen samt restaurant- og eventchef Danni Boysen til en snak om bryghuset på Fur. Alle fortæller de entusiastisk om hvert deres `ben`, for bryghuset drives af folk, der virkelig brænder for det, de arbejder med. Og en stor del af forklaringen på succesen skal findes i denne passion. Der er nemlig lagt mange arbejdstimer i at bygge bryghuset op til den helhedsoplevelse, som det er i dag - og der lægges stadig mange timer.

- Vi har arbejdet os op. Da vi startede var der 26 mikrobryggerier af specialøl. I dag er der 230. Vi startede med fem forskellige øl - i dag har vi 32, alt efter sæson, samt de særlige øl, som vi laver til donationer, som den vi lige har givet til Børnecancerfonden. Vi har 17 års erfaring at trække på, men vi har også stået helt ude i de spidse ender for at gøre opmærksom på os selv. Vi har virkelig set mange små messer også i starten i sær, siger Flemming Asmussen.

At det gode øl og den gode musik kan nydes sammen med kvalitetsmad, ofte fremstillet af lokale råvarer, i en flot restaurant, gør bestemt ikke oplevelsen mindre god. Selskaber holdes året rundt, og det anbefales at bestille bord, selvom der alene på terrassen kan sidde 160 gæster.

- Der er rift om pladserne, især i sommerperioden, og det er en skam at køre forgæves, siger Danni Boysen.

Han fortæller, at restauranten arbejder meget med historiefortælling - blandt andet har bryghuset sine egne sortbrogede grise, der lever et skønt udeliv i naturen på Fur, indtil de ender på en tallerken i restauranten. I alt har ti grise således to hektar jord at hygge sig på.

Hele koncert- og eventdelen er også kun vokset siden start. Danni Boysen fortæller, at han hurtigt fik øje på, at det var nødvendigt at trække de store navne til. Dem vil folk nemlig gerne tage en tur med en færge for at høre.

- De danske øer har været ekstremt populære de seneste år, og vi forventer, at den udvikling fortsætter. Mange danskere kunne ikke rejse ud af landet grundet coronaen, og så fik de øje på sådan nogle som os. Mange af de gæster kommer igen i år, siger Per Kristensen.

Der passerer mange biler ned af grusvejen hvert år. Nogle har været der før. Andre er på bryghuset for første gang. Alle tager de en oplevelse med derfra. 


Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android