2022-05-16 16:19:41 | Kategori: artikel

Ildsjæle får fondsstøtte til Ukraine-hjælp


Spar Vest Fonden har bevilget 200.000 kroner til de fire paraplyorganisationer Skive Idrætssamvirke, Kulturelt Samråd Skive, Spejdersamrådet i Skive Kommune og Frivilligcenter Skive. Formålet er at give de lokale foreninger indenfor både idræt, fritid, kultur og spejder samt de frivillige sociale foreninger mulighed for at søge om midler til aktiviteter for ukrainske flygtninge, der kommer til egnen.


- Foreningslivet har en kolossal betydning; Det er her man dyrker sine fritidsinteresser. Det er her man finder gode venner, og det er her man lærer at være en del af fællesskabet, siger Jette Damgaard Jeppesen, kontorleder i Skive Idrætssamvirke.


Foreninger kan søge om 5.000 kroner til aktiviteter til ukrainske flygtninge. Det kan for eksempel være støtte til kontingent og deltagergebyr og støtte til materialer og tøj, så ukrainske flygtninge får god mulighed for at deltage i de mange eksisterende aktiviteter i foreningerne og blive en del af de lokale fællesskaber. Det kan også være støtte til særlige arrangementer målrettet ukrainske børn, unge og/ eller voksne, hvor man med hyggelige aktiviteter, fællesspisning eller andet gerne vil byde ukrainske godt velkomne i foreningerne og i lokalmiljøet.


- Mange foreninger og frivillige er allerede godt i gang med at byde ukrainerne godt velkomne. Der bliver ydet praktisk hjælp, indrettet boliger, indsamlet tøj, sko og køkkenting, der bliver arrangeret fællesspisning, rundbold og andre hyggelige aktiviteter for hele familien og meget mere, fortæller Lene Stokholm Jensen, leder for Frivilligcenter Skive.


- Derfor er vi rigtig glade for med Spar Vest Fondens bevilling at kunne give de lokale foreninger mulighed for at søge om en lille økonomisk håndsrækning til at tage godt imod de mange ukrainske flygtninge, der lige nu kommer til vores egn, slutter Lene Stokholm Jensen. 


På Frivilligcenter Skives hjemmeside kan man finde mere information om puljen og om, hvordan man søger om støtte. Der er to runder mere med frist den 22. maj 2022 og den 5. juni 2022.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android