2022-05-10 09:28:01 | Kategori: artikel

Lokale fødevarer skal frem i lysetDen tværkommunale fødevarefestival Madmødet 2022 hylder de mange lokale fødevarer, som produceres i Midt- og Vestjylland. Det sker i dagene 16. til 22. maj, hvor spotlightet tændes på lokale fødevareproducenter- og virksomheder. Madmødet 2022 er for dem der spiser, forbrugerne, dem der høster og fisker, producenterne, dem der tilbereder, kokke og madprofessionelle og sidst men ikke mindst, dem der bestemmer, politikerne. 


- Fødevareerhvervet er en enorm vigtig og stor sektor her i de midt- og vestjyske kommuner. Der er en stor overvægt af landbrugsproduktion, som leverer til de store danske andelsselskaber, og så har en markant andel af Danmarks erhvervsfiskeri også hjemsted her i området. Foruden de helt store, så er der en underskov af små nicheproducenter, som laver topkvalitets produkter. Både de helt store og nicheproducenterne har fortjent at blive fejret, så det vil vi gøre med Madmødet, fortæller Susanne Nors, leder af Business Region MidtVest, som står bag Madmødet.


Madmødet 2022 åbnes med en Rundtur i Fødevareland for lands- regions- og lokalpolitikere samt erhvervs- og organisationsfolk, som alle er interesseret i fremtidens fødevareproduktion. De kommer med bus rundt for blandt andet at besøge fiskerne på Thorsminde Havn, landmanden Bertel Hestbjerg, Arla’s Innovationscenter i Nr. Vium og GreenLab i Skive. På Madmødets hjemmeside er det samlede program præsenteret, så man nemt kan finde et event i nærheden, der passer til enhvers smagsløg.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

 

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android