2021-11-23 08:42:58 | Kategori: artikel

Bøgernes mekka er en oase for læsehesteEr du glad for bøger, så slå en tur omkring Harre, hvor det lokale bogmekka har til huse. Mellem de mange bøger kan du både købe, læse og slappe af med ligesindede, der alle har det til fælles, at de er ægte læseheste. Og køber du en bog, kan du returnere den, når den er læst og købe en ny. Du kan også nyde en kop kaffe, en snak om litteratur eller lægge nogle brikker på et puslespil - stemningen er uformel og varm, og de frivillige har tid til en snak.


- Bøgerne er donationer fra lokale og folk med sommerhuse i området. Når folk rydder op, så får vi deres bøger, og så gør de glæde her på ny. Vi modtager altid gerne bøger, siger Werner Lervad, der er en af de frivillige i Harrevig-egnens Bogmekka, som har til huse i Harres gamle forsamlingshus.Harrevig-egnens Bogmekka startede som en idé i 2013. Det var Oda Lauritsen, som var initiativtager. Da forsamlingshuset blev tomt, mente den lokale forfatter - og stifter af Spøttrup Ugeavis - at huset kunne bruges til noget med bøger. Den idé fik hurtigt ben at gå på, og i 2014 åbnede bogmekkaet i Harre - og hele 80 deltog i åbningen. I dag er der åbent for alle hver onsdag, og her er både læseklub, strikketid og bare mulighed for at kigge forbi og få en snak.


- Vi opfylder uden tvivl en social rolle for mange også. Nogle har langt til Skive og andre større byer, og så er det rart at vi kan samles i Salling, siger en anden frivillig og medlem af bestyrelsen Anna Lund Andersen.


Skulle der gå nogle rundt, som har lyst til at give en hånd med mellem de mange fine bøger i Harre, så er nye frivllige hænder altid velkommen. Tidligere har lokale kunstnere også udstillet i huset, og nye af disse er også altid velkommen til at tage kontakt.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android