2021-10-26 09:41:24 | Kategori: artikel

Foto: Jan Sand.

Lokal efterskole inviterer til jubilæumsfest
Den 3. november fylder Salling Efterskole 100 år, og det skal fejres. Den 6. november er der derfor åbent hus på skolen i Jebjerg, og her er alle, der gerne vil besøge skolen velkomne.


Dagen byder på rundvisning, festtaler og musik. Arrangementet foregår i efterskolens hal, og du skal ikke tilmelde dig men blot møde op. Ved ankomst får du en gratis mad-, drikke- og kaffebillet. Skolens nye forstander Henrik Nyby og alle ansatte håber, at både nuværende og tidligere elever samt borgerne fra egnen vil kigge forbi og fejre dagen.
Musikken står Something, Bamse Tribute og Touch of Shadows for, og der vil være løbende koncerter fra om eftermiddagen til festen slutter om aftenen.


Der vil være billeder og plancher, der viser Salling Efterskoles historie gennem 100 år. Siden begyndelsen i 1921 har skolen haft mere end 15.000 elever. I starten gik de unge piger på sommerholdene, og karlene på vinterholdene. I dag er piger og drengene naturligvis blandede, og skolen er igen i år fuldt belagt. 


Salling Efterskole har ligget samme sted siden 1884. Skolen startede som en højskole, som grundtvigske kredse i Salling stod bag at oprette. Den hed den gang Salling Højskole, og dens første forstander Axel Axelsen flyttede i 1907 skolen til Krabbesholm ved Skive. I bygningerne i Jebjerg fortsatte man højskolevirksomheden med skiftende held indtil 1919. I to år stod bygningerne derefter delvis ubenyttede hen, men fra november 1921 begyndte skoledriften igen under navnet Salling Ungdomsskole. Siden den 1. december 2011 har skolen heddet Salling Efterskole. Både skolens tidligere forstander Leif Lundsgaard og tidligere elev og bestyrelsesformand Henrik Søgaard vil holde festtaler.
Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android