2021-10-26 09:39:42 | Kategori: artikel

Arbejdet med cykelstien er startet


Det skal være mere trygt og sikkert at trampe i pedalerne mellem Harre og Nautrupvej nord for Skive. Derfor anlægger Vejdirektoratet lige nu en to kilometer lang, dobbeltrettet cykelsti langs den nordlige side af Brovej. Fra Nautrupvej er der forbindelse til Glyngøre, og ved Harre tilkobles den nye cykelsti den blinde del af Sallingsundvej, og dermed får borgere i området endelig et ønske opfyldt, som de har båret på i mere end 45 år.

De seneste syv år har Salling Avis skrevet om Dødsruten på Rute 26 - et navn som man lokalt har givet strækningen mellem Harre og Nautrup Bakker, fordi her cykler de bløde trafikanter på Rute 26 mellem tung trafik. Avisen har løbende skrevet om ulykker, børn der cykler turen og uro blandt både erhvervsliv samt lokale borgere i området. Skiftende ministre og politikere har besøgt strækningen og cyklet turen, og efter et vedvarende politisk pres, er det nu endelig lykkes at få cykelstien realiseret. Den nye cykelsti bliver til gavn for både lokale og turister og anlægges i sommeren 2022.

Den forventes færdig i efteråret 2022, oplyser Peter Lund Hansen, der er projektleder hos Mindre Anlæg i vejdirektoratet, da visen møder ham i området, hvor arbejdet er i fuld gang.
- Det er et stort puslespil, der skal gå op. Vi er i fuld gang, og faktisk er dette et af de første projekter blandt de nye cykelstier, som vi går i gang med. Vi er lige nu foran tidsplanen. Meget kan dog ske løbende, når vi begynder at grave, men vi forventer at kunne indvie cykelstien i efteråret 2022. Vores interesse er kun at løse opgaven hurtigst muligt, siger han til Salling Avis.


Avisen har set tegningerne over stien, og det bliver en smuk cykeltur - i sikker afstand fra bilerne på Rute 26. Og faktisk er der dukket et ganske spændende arkæologisk fund op i jorden allerede. 


- Vores folk har fundet en vejkiste, som betyder, at der tidligere har været en vej her på strækningen, hvor cykelstien kommer til at gå. Den er anlagt af kongen. Jeg tænker, at turister og skoleelever kunne tage turen ud af Kongens Gamle Vej også, så mange flere end cyklister kan få glæde af den nye cykelsti. Vi er omgivet af en utrolig smuk natur her, som man også kan nyde til bens eller hvis man er løber, siger Peter Lund Hansen.


Også ældre borgere kan trygt tage turen, når den nye sti kommer. Og hvem ved - måske finder Museum Salling endnu flere spændende ting i jorden, som gravearbejdet skrider frem?Læs hele artiklen i Salling Avis uge 43.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android