2021-10-05 08:15:00 | Kategori: artikel

Samarbejde skal modvirke ensomhed hos ældreRøde Kors, Ældre Sagen, Frivilligcenter Skive, de forebyggende medarbejdere i Sundhedscenter Skive og Center Møllegården samarbejder om at sætte fokus på betydningen af at være en del af et godt fællesskab og om at synliggøre de mange aktiviteter for ældre i Skive Kommune.


Corona og nedlukningen af samfundet har sat mange fællesskaber og relationer under pres i næsten halvt andet år. Hvor vi før skulle passe på hinanden ved at holde afstand, så skal vi nu passe på hinanden ved at bidrage til at få alle ind i fællesskaberne igen, og det kan være svært at komme i gang igen. Det kan være svært at slippe bekymringen og begive sig ud i det hverdagsliv, som vi havde, før coronaen lukkede rigtig mange af vores sociale fællesskaber ned.


- Som forebyggende medarbejder i Sundhedscenter Skive kommer jeg rundt til mange ældre, og jeg har hørt udsagn som ’det er meget svært at komme i sving igen’ og ’jeg er lidt nervøs for at komme ud igen – og slippe restriktionerne’. Det viser, at en del stadig tøver eller lige skal have et kærligt skub til at komme i gang med gamle og nye aktiviteter, siger Emma Mortensen.


Det billede kan Hanne Christiansen, som er aktivitetsmedarbejder ved Center Møllegården nikke genkendende til.


- Selvom samfundet ikke længere er lukket ned, så kan jeg se, at det kun er omtrent to tredjedele, der er kommet tilbage på Møllegården. Samtidig gør det stort indtryk, når nogen stadig fortæller mig ’Jeg er så forfærdeligt ensom’ eller ’Jeg ser og snakker ikke med nogen’”, siger hun.

Derfor er Ældre Sagen, Røde Kors, Center Møllegården, forebyggende medarbejdere i Sundhedscenter Skive og Frivilligcenter Skive gået sammen om at slå et slag for at få flere med ind i alle de mange gode fællesskaber igen. Formålet er at bidrage til at synliggøre og give mulighed for, at mennesker i forskellige livssituationer kan deltage i positive sociale fællesskaber, som styrker egen og andres trivsel og livskvalitet.


Der findes mange forskellige muligheder for at deltage i fællesskaber ud over det, som Røde Kors, Ældre Sagen og Center Møllegården repræsenterer. De forebyggende medarbejdere i Sundhedscenter Skive og Frivilligcenter Skive står altid klar til en snak om, hvilke muligheder der findes i hele Skive kommune for ældre borgere.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android