2021-09-28 08:36:23 | Kategori: artikel

Lokale landbrugselever tager til IrlandEfter et års pause, på grund af Corona, rejser 37 elever (EUD og EUX, red.) til Irland. Rejsen startede i Aalborg Lufthavn mandag den 27. september. Turen er et ERASMUS+ projekt der støtter 100 % økonomisk. De 37 elever bliver placeret på gårde, der driver kvæg og heste. Her skal de arbejde 40 – 45 timer om ugen og tage del i gårdens daglige gang. Derudover vil de også blive en del af familielivet på gården.


- Den første uge kører min kollega, Line Thompsen, og jeg ud besøger eleverne i form af praktikbesøg. Herefter er eleverne på egen hånd. Eleverne har naturligvis vores kontaktoplysninger, som de kan gøre brug af efter behov. Men efter første uge rejser min kollega og jeg hjem til Danmark igen, så eleverne skal stå på egne ben i Irland. Forud for turen har vi undervist eleverne i faget: ”At rejse er at leve”. Her har vi snakket rigtig meget om, hvad oplevelsen kommer til at give eleverne både internt på skolen, med også med de elever der deltager fra Dalum Landbrugsskole og Morsø Landbrugsskole, siger David Jensen, underviser og International Koordinator på Nordjyllands Landbrugsskole.


De sidste 24 timer af praktikopholdet i Irland, mødes alle eleverne med David og Line. Her tager gruppen en samlet tur ind til Dublin, hvor der vil være rig mulighed for at dele deres oplevelser fra de foregående uger og få en god og social afslutning på et fedt og anderledes praktikophold.


- Formålet med turen er, at eleverne får kendskab til en anden måde at drive landbrug på. Derudover bliver eleverne også klogere på dem selv, når de skal færdes i et andet land, hvor der tales en andet sprog end Dansk. De vil få trænet deres sprog, opleve en anden kultur og generelt lære meget om kulturdannelse. Mange af vores elever har ikke været udenfor Danmarks grænser, så jeg er helt sikker på, at det bliver en stor oplevelse for alle, siger David Jensen.

Der er endnu ingen kommentar til dette indlæg, bliv den første til at skrive en kommentar.

Navn: *

E-mail: *

( bliver ikke vist )

Hjemmeside:

( husk http:// )

Kommentar: *

Følg med i dette indlæg via RSS eller ATOM

Persondatapolitik

 

Du kan downloade en APP til din telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online
Appen fåes til både
Iphone og Android